Ga naar inhoud

Gevaarlijk phisinglek in iPhone en iPad


Aanbevolen berichten

Het ministerie van Veiligheid en Justitie waarschuwt voor een lek in de browser Safari voor het mobiele besturingssysteem iOS op iPhones en iPads.

Door het lek is het mogelijk dat een website er in de browser normaal uitziet terwijl het om een onbetrouwbare kopie van de echte pagina gaat. Cybercriminelen kunnen door de website te manipuleren de gegevens die ingevuld worden achterhalen. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk dat een consument de website van een bank bezoekt en inloggegevens deelt. Op dit moment zijn er nog geen updates beschikbaar voor iOS om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Het ministerie adviseert gebruikers van de iPhone, iPod of iPad extra voorzichtig te zijn met het gebruik van zogenaamde shortlinks (hyperlinks die beginnen met bitly | shorten, share and track your links, t.co / Twitter, etc.) naar websites. Toets indien mogelijk zelf het internetadres in de adresbalk van je browser als je er zeker van wilt zijn dat je op de juiste website terecht bent gekomen.

Link: www.waarschuwingsdienst.nl

Bron: beveiligingnieuws.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.