Ga naar inhoud

Onbekend Netwerk


happynl
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb een probleem met mijn netwerkverbinding. Een eerste oorzaak lag bij mijn modem. Deze is inmiddels vervangen en ik heb nu ook de mogelijkheid van een draadloos verbindng. Het bizarre is dat ik afgelopen weekend een draadloze verbinding heb gemaakt en in mijn pc zag ik toen 2 (!) netwerken, een draadloos en een LAN.

Alles leek (weer) goed te staan qua instellingen maar toen ik vanochtend mijn pc opstarte kreeg ik weer een melding van onbekend netwerk en dus geen internet terwijl op mijn modem alle lampjes normaal branden en ik op mijn smartphone ook gewoon toegang krijg tot mijn draadloos netwerk.

Hoe kan het dat ik elke keer onbekend netwerk krijg en mijn pc ook mijn modem niet meer herkent ?

Ik zat zelf te denken aan de firewall van mijn computer maar wellicht heeft iemand anders hier de perfecte oplossing. Ik ben er inmiddels al ruim een week mee bezig en ik begin een beetje moedeloos te worden.

Graag jullie reactie ! en alvast bedankt !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi happynl,

Welkom op het PCH...

Hoe heb je je nieuw opgesteld netwerk genoemd? Je kan in het netwerkcentrum kiezen voor automatisch verbinding maken met draadloos netwerk wanneer binnen bereik.

Je computer kan natuurlijk wel nog andere netwerken vinden die niet door jou zijn opgesteld.

Groet,

Mako

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Mako, dank voor je reactie ! Ik heb mijn draadloos netwerk op advies van mijn internet provider een andere naam gegeven en alle instellingen (veiligheidsopties modem) staan ook goed lijkt het maar toch krijg ik bij het opstarten van mijn pc de volgende dag de melding van "onbekend netwerk" Als ik vervolgens de verbinding inschakel krijg ik de melding "identificeren" maar daar loopt ie vervolgens op vast of het gaat wel goed. Vanochtend bleef ik dus weer de foutmelding krijgen

Link naar reactie
Delen op andere sites

De naam die je aan je netwerk geeft zou je moeten terugvinden bij je draadloze netwerken. Als ik op mijn router/modem draadloos netwerk als Mako_01 instel dan vind ik bij de draadloze netwerken op mijn laptop eveneens Mako_01 tussen alle andere netwerken die hier rondzweven. Verbinden met het netwerk kan dan via het door mij ingestelde wachtwoord.

Let er echter wel op dat je bij je router/modem koos voor SSID broadcast (als je deze optie hebt).

Kan je uitsluitsel geven als het gevonden netwerk wel degelijk het jouwe is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Mako, het probleem ligt ergens anders heb ik gisteren begrepen. In de eigenschappen van internet protocol staan waarschijnlijk diverse dingen niet goed om ik automatische detectie had aangevinkt. Ik heb nu diverse IP-adressen doorgekregen en daar ga ik nu mee aan de slag. Hopelijk wordt het probleem nu snel opgelost maar ik wil je in elk geval alvast bedanken voor je inbreng !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het manueel instellen van je adapter kan inderdaad een oplossing voor je probleem bieden. Je bent dan wel sterker afhankelijk van je ingestelde netwerk wanneer je op een ander netwerk wilt inloggen (bijvoorbeeld hotspot).

Hou ons op de hoogte van je progressie :top:!

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.