Ga naar inhoud

Zo wordt uw computer geïnfecteerd met malware


Aanbevolen berichten

Met de perikelen rond LinkedIn zijn er weer kansen voor cybercriminelen. Bartblaze legt uit hoe een mogelijke aanval op uw systeem in zijn werk zou kunnen gaan.

Samengevat:

Het is belangrijk om je computer te patchen of, met andere woorden, up-to-date te houden en bij te werken met de laatste software versies.

De volgende programma’s dienen op tijd en terstond bijgewerkt te worden:

Adobe, Java, maar vergeet ook niet VLC en Windows Media Player. Tegenwoordig worden deze automatisch bijgewerkt, maar aangeraden wordt om toch zelf vaak na te kijken of er geen nieuwe versies (patches) beschikbaar zijn.

Dit beperkt zich vanzelfsprekend niet enkel tot bovenstaande programma’s, maar ook je besturingssysteem dient bijgewerkt te worden. Vergeet ook niet om steeds je browser bij te werken en de plugins of add-ons die je hebt geïnstalleerd. Indien mogelijk, vermijd het gebruik van Adobe en Java. Een alternatief voor Adobe is bijvoorbeeld Sumatra PDF. Vergeet natuurlijk niet om deze ook up-to-date te houden!

Uiteindelijk dien je een geactiveerde en bijgewerkte versie van een Antivirus programma te installeren. Deze vermindert drastisch de kans dat je computer geïnfecteerd raakt met malware.

Bron: beveiligingsnieuws.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...