Ga naar inhoud

SONY vaio vgn-nw21ef


Aanbevolen berichten

Enige tijd geleden is de harde schijf van de Vaio van mijn zoon gecrashed. Niet echt een zwaar probleem dacht ik: gewoon een nieuwe schijf steken en opnieuw installeren. Ik heb er dus een Seagate ST9320423AS 320 GB als vervanging ingestoken.

Het lukt nu echter niet om ubuntu te installeren. Ik krijg steeds een foutmelding tijdens de installatie die suggereert dat er iets mis is met ofwel mijn harde schijf, ofwel het medium waarop de ubuntu install staat. Ik heb echter een diagnostisch programma van seagate op de harde schijf losgelaten dat me wist te vertellen dat de schijf naar behoren functioneerde (ik kan ook perfect de harde schijf formatteren enz). Ik heb ondertussen al enkele verschillende versies van ubuntu geprobeerd op verschillende media (cd/usb) maar steeds dezelfde foutmelding. Met de rest van de PC lijkt op het eerste zicht ook niets mis: ik kan ubuntu runnen vanaf bvb een usb stick en dat geeft geen probleem.

Iemand een idee waarom de Vaio zou weigeren om een OS op een nieuwe schijf te zetten ?

mvg,

Thomas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.