Ga naar inhoud

Probleem bij hervatten Windows na slaap mode


haku

Aanbevolen berichten

Aan wie dit leest (en eventueel kan oplossen):

De laatste tijd heb ik zo nu en dan last van mislukking bij het hervatten van Windows, nadat de computer een tijdje in slaap mode heeft verkeerd. Eerst dacht ik dat het mijn aanpassingen in energie beheer die hieraan schuld waren - en vele gebruikers schijnen dit probleem met Win 7 te hebben - maar na het terugzetten naar "default" (tevens 'gebalanceerd') van energie beheer, bleek er geen verandering te komen in deze van tijd tot tijd opduikende situatie.

De sequentie van de gebeurtenissen is als volgt:

- Bij het weer inschakelen van de computer, na een tijdlang slaap mode dus, schijnt alles normaal te verlopen tot en met het verschijnen van de logo en de melding "Windows hervatten".

- Daarna wordt het scherm zwart, dat blijft zo i.p.v. snel over te gaan naar het wachtwoord scherm, en na een tijd stopt blijkbaar de HD activiteit (terwijl de machine aan blijft).

- Bij het hard stoppen van de computer (lang drukken op de aan- en uit-knop), hervat de computer normaal maar er verschijnt wel een extra scherm voor de aanvang met de keuze of het hervatten moet hernomen worden, of de computer moet herstart worden. Als je de eerste keuze neemt, is de situatie zoals in punt 1 en 2 beschreven; bij de 2e keuze doet de machine een chkdsk, die blijkbaar geen fouten vindt - behalve een aantal mineure zaken (dit laatste voor zover ik kan oordelen).

Na chkdsk start alles weer normaal op.

In bijlage vind u het chkdsk logboek van het laatste incident, vandaag.

Blijkbaar verloopt alles normaal als Slaap Mode voor een korte tijd is ingeschakeld.

Ik heb nu energie beheer zo ingesteld dat de computer nooit in slaap of sluimer mode gaat - maar dat is uiteraard geen oplossing.

Hierbij tevens de specs van de machine alsook, voor alle zekerheid, een HiJackThis log.

De machine is iets meer dan één maand oud en alle normale tests op virus + malware werden gedaan (met gunstige uitslag). Enige 'drastische' maatregel sinds het installeren van de computer - behalve uiteraard overheveling van bestanden en (her)installatie van programma's: het vervangen van een aantal AMD drivers, die blijkbaar niet up to date waren - op aanbeveling van AMD zelf, via hun driver update utility.

Wie kan dit oplossen?

Met dank.

haku

Specs na fail hervatten.txt

chkdsk na fail hervatten.txt

hijackthis na fail hervatten.log

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik vrees dat het terugzetten naar een bepaald herstelpunt niets zal oplossen, en wel om de volgende redenen:

- Na een aantal grondige testen bleek een bepaalde AMD driver (beeldschermadapter) verouderd te zijn alhoewel mijn pc gloednieuw was. Deze veroorzaakte inderdaad sporadisch storingen in de werking van de computer. Na overleg werd deze driver vervangen, en werden meteen ook alle drivers getest via een AMD utility. Het zou ons in dit bestek te ver voeren om de hele procedure in detail uit de doeken te doen, maar zo gewenst kan ik deze tests voorleggen. Overigens denk ik niet dat het terugzetten naar een eerder herstelpunt ook de drivers terugzet.

- Ik heb bovendien herstelpunt procedures uitgevoerd zoals het hoort bij zulke toestanden, zonder enige verandering in de situatie.

- Wat ik nog bij mijn aanvankelijk bericht kan bijvoegen, is dat het probleem, zoals uitvoerig beschreven in mijn aanvankelijke post, zich alleen voordoet als ik energiebeheer instel zodat uit Slaap Mode komen een wachtwoord behoeft. Als ik dit ZONDER wachtwoord doe, is er geen vuiltje aan de lucht.

- Het probleem geldt ook voor Sluimer Mode (zie verder).

- Normaal opstarten na een afsluiten of een herstart gebeurt zonder enig probleem.

- Handmatig in slaap- of sluimertoestand zetten en weer opwekken (al dan niet met wachtwoord) gebeurt eveneens zonder enig probleem.

- Het is pas alleen als de computer een tijd ongebruikt is gebleven - zeg maar meer dan drie kwartier - dat het probleem zich voordoet. En dit zelfs als alle elementen van eender welk energiebeheer schema op "nooit" of "uitgeschakeld" werden gezet. Hierbij moet aangestipt worden dat de startknop van de computer zich dan anders gedraagt. In plaats dat de LED achter de knop zachtjes aan en uit blijft gaan zoals bij normale slaap mode, is hij donker - net zoals in Sluimer Mode. Wat mij doet vermoeden dat de computer vanzelf in sluimer mode gaat en daar niet meer kan uitkomen.

Wat ik nodig heb is een goede test om dit allemaal na te checken. Vooral omdat ik niet de enige blijk te zijn die worstelt met een probleem van deze aard, als je in Google ziet dat er letterlijk miljoenen hits zijn omtrent deze situatie! Maar misschien is het louter een kwestie dat iemand die een echte oplossing weet mijn hand even vasthoudt om het energiebeheer precies af te stemmen, zodat er geen tegenstrijdigheden optreden waartegen Win 7 niet tegen kan.

Tenslotte: misschien zou het toch een kwestie van driver zijn. Inderdaad als ik in "Apparaatbeheer" onder "beeldschermadapters" kijk, zie ik daar tweemaal AMD Radeon HD 7560D staan - 2e weliswaar met toevoeging van 7670 Dual Graphics (zie screen shot 1). Als ik dan op eigenschappen/stuurprogramma's kijk, dan blijkt de eerste 7560D driver aangemaakt (of geïnstalleerd) te zijn op 27/07/2012, en versie 8.982.0.0 is; terwijl de tweede driver op 28/03/2012 werd aangemaakt (of geïnstalleerd) en versie 8.945.0.0 is (zie screen shots 2&3). Let hierbij op het feit dat de computer in september j.l. werd gekocht en geïnstalleerd. Zou het kunnen dat hier nu twee zelfde drivers tegelijk op mijn machine draaien, en dat die zitten te rommelen tegen elkaar? Hoe kan ik een en ander checken, is de vraag.

Ik laat dit probleem even aan echte specialisten over...

haku

post-37513-1417705131,95_thumb.jpg

post-37513-1417705131,9867_thumb.jpg

post-37513-1417705132,0774_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update probleem

Heb intussen het probleem zelf opgelost, na intensief testen op diverse gebieden en veelvuldige combinaties in Energie Beheer.

Vanwege een verder niet verklaarde of gedocumenteerde reden, 'verdraagt' mijn computer noch de zogenaamde Sluimer Mode, noch de zogenaamde Hybride Mode. In beide gevallen, zo men deze Modes aanvinkt in Energie Beheer, kan de computer Windows niet hervatten zo tegelijk de conditie van een wachtwoord werd ingesteld. Zonder deze laatste instelling evenwel, blijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn.

Wel te verstaan, is de combinatie Slaap Mode en Sluimer- en/of Hybride al even dodelijk voor het heropwekken van de machine. Het eigenaardige is hierbij wel, dat de "aanbevolen" Windows 7 zogenaamd "gebalanceerde" standaard instellingen èn de zogenaamde "Hoge prestatie" wèl deze wankele combinatie inhouden. Begrijpe deze Windows eigenaardigheid wie kan...

Kortom, probleem opgelost - maar dit heeft wel veel tijd gekost!

Men zegge het voort.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.