Ga naar inhoud

Veilig internetbankieren - [Tips & Adviezen]


Aanbevolen berichten

Malware en dan met name de digitale bankrovers die bekend staan onder de naam "bankingtrojanen" worden natuurlijk steeds geavanceerder, vandaar dat er ook steeds meer maatregelen worden genomen door onder andere de banken om uw daar tegen te beschermen. Ook de fabrikanten van beveiligingssoftware zitten op dit gebied niet stil en ontwikkelen met enige regelmaat nieuwe technologieën en beveiligingsproducten waarmee u uw online veiligheid met betrekking tot het "internetbankieren" kunt optimaliseren.

Elke bank heeft zo dan ook zijn eigen standaard beveiligingsmaatregelen, waarbij de één echter wel geavanceerder is dan de andere. Zo logt u bij de ING in met en standaard gebruikersnaam en wachtwoord die u minimaal eens per jaar dient te veranderen. Bij de Rabobank, ABN Amro en Forits kunt u alleen toegang tot het "internetbankieren" verkrijgen via een zogenaamde 'Twee Factor Authenticatie" waarbij u niet zomaar kunt inloggen en gebruikt dient te maken van een apparaatje waarmee je middels de bijbehorende pas van de betreffende rekening telkens éénmalige inloggegevens kunt genereren.

In dit artikel gaan we dieper in op het "internetbankieren" en de daarbij behorende veiligheid en zullen we tevens adviezen geven hoe u zelf uw beveiliging kunt optimaliseren.

Lees hier het complete artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.