Ga naar inhoud

Probleem met installatie


Carbolino
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een netbook Acer Aspire one waar Windows 7 stond op voorgeinstalleerd. Nu heb ik op aanraden van een vriend Ubunto eens geprobeerd maar dit is helemaal niets voor mij. Ik wist dat Acer een recovery programma heeft (tijdens opstarten f10), dus leek het mij heel makkelijk om terug te gaan naar Windows 7. Nu heeft blijkbaar Ubuntu heel dat progje gewist of vernietigd. Hoe kan ik dit oplossen aub? Een paar dingen heb ik al geprobeerd, ik heb hier bij mij nog een XP liggen (legaal) en ik heb een extern dvd spelertje want een netbook heeft dit niet. Opstarten vanaf dvd en zo XP installeren lukt ook al niet, op een gegeven moment krijg ik een foutmelding. Hoe kan ik gewoon terug een Windows erop krijgen want ik ben echt ten einde raad en met gparted van Ubuntu zou het moeten lukken naar het schijnt maar ik kan er echt niet aan uit. Ik heb het probleem dat hij het dvd spelertje zijn stuurprogramma vraagt ook al gehad terwijl het een plug Play toestelletje is en er geen driver bij zat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe bedoel je? In Ubuntu zelf? Want de optie f10 voor hij Ubuntu opstart werkt jammer genoeg niet meer. En hoe ga je naar systeemherstel in Ubuntu? Al denk ik niet dat dat het probleem gaat kunnen oplossen daar Ubuntu heel de boel naar mijn weten heeft geformatteerd. Dus dan zal ik naar een cleane Ubuntu terug verwezen worden. Als ik opstart en f10 doe komt er even op Acer recovery start maar direct begint hij Ubuntu te laden. Ik dacht al met een bootable USB drive met daar een iso Windows op maar dat wil ook niet werken. Zeer frustrerende situatie me dunkt. Toch reeds bedankt voor de reactie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry, even gegoocheld en nu weet ik ook wat ubuntu is, een besturingssysteem, ik had wat anders in gedachten. Als je opstart met de XP-cd dan kun je de C-schijf toch a: verwijderen b: een nieuwe partitie © aanmaken en dan installeren?

- - - Updated - - -

PS: Hier ook een goede beschrijving (met dank aan Karel) http://www.pc-helpforum.be/f282/hoe-installeer-ik-windows-xp-10419/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry maar zo eenvoudig is het allemaal niet. Ten eerste heb ik geen cd/dvd player (nooit op een netbook) en heb ik ook geen Windows cd/dvd omdat Windows 7 reeds voorgeinstalleerd was bij aankoop. Nu had ik van het internet een Windows ISO file gedownload en die dan gebrand op een dvd en vervolgens een bootable USB stick gemaakt maar blijkbaar heeft UBuntu het één en ander veranderd in de bios waar ikzelf niets van snap en bij gevolg de ene foutmelding na de andere krijg. Toch bedankt voor de reacties maar ik heb ten einde raad contact opgenomen met Acer en die gaan mij de Recovery Dvd opsturen (61€) en zo kan ik dan mijn netbook helemaal als nieuw instaleren. Het was een complexe zaak maar er is hoop, een paar dagen wachten. Toch iedereen bedankt voor de reacties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.