Ga naar inhoud

Malwarebytes Anti-Malware PRO review


Maxstar

Aanbevolen berichten

Malwarebytes Anti-Malware is wellicht de bekendste al dan niet populairste “malwarescanner” in zijn soort, waarbij de gratis versie zich in de loop der jaren ruimschoots heeft bewezen in het verwijderen van malware op geïnfecteerde computers en de betaalde versie als aanvullende malwarescanner met “real-time bescherming” die gebruikt kan worden naast een bestaande virusscanner of ander beveiligingspakket voor een optimale bescherming.

In deze review nemen we Malwarebytes Anti-Malware Pro onder de loep waarin we alle mogelijkheden van het programma, en de manier van bescherming verder toelichten. Aanvullend testen we Malwarebytes Anti-Malware PRO in combinatie met Microsoft Security Essentials waarbij goed te zien is wat het effect van de real-time bescherming heeft als aanvulling op de basis bescherming van Microsoft Security Essentials (Windows Defender).

Malwarebytes’ Anti-Malware is te koop als een life-time licentie, dit houdt in dat u Malwarebytes’ Anti-Malware niet voor bijvoorbeeld een bepaalde tijd aanschaft maar voor altijd.

Malwarebytes Anti-Malware PRO & Microsoft Security Essentials (Windows Defender)

In deze test maken we gebruik van zowel Windows Defender (Microsoft security Essentials) in Windows 8 en de PRO versie van Malwarebytes Anti-Malware, met acht recente malware samples wordt de detectie van beide beveiligingsprogramma’s bekeken en zoals u kunt zien blokkeert Malwarebytes Anti-Malware alle bestanden en kunnen deze na het uitschakelen van Malwarebytes Anti-Malware zonder tussenkomst of enige bescherming van Windows Defender worden geïnstalleerd en is het systeem dan ook behoorlijk geïnfecteerd zoals u in de aanvullende (on-demand) scan met Malwarebytes Anti-Malware kunt zien.

Dit is natuurlijk echter geen uitgebreide test die daadwerkelijk de algehele bescherming weergeeft maar geeft wel een goed beeld hoe het met de detectie van Windows Defender staat gesteld ten opzichte van Malwarebytes Anti-Malware als het gaat om recente malware. Conclusie is dan ook dat Windows Defender op basis van signatures (virushandtekeningen) behoorlijk slecht scoort en aanvullende beveiligingstechnieken zoals gedragsbewaking en heuristieke detectiemethoden tegenwoordig eigenlijk niet meer mogen ontbreken.

Kosten en baten

Gratis virusscanners zijn natuurlijk erg populair, het kost immers niets en in de basis doen deze niet onder voor de betaalde beveiligingspakketten. Echter zijn de beschikbare functies en beveiliging technologieën in de gratis virusscanners vaak wel beperkt in vergelijking met de betaalde varianten.

Terugkomende op Malwarebytes Anti-Malware dat ontwikkelt is als aanvullende malwarescanner, betreft de betaalde versie een “life-time” licentie wat inhoudt dat dit een eenmalige uitgave is en geen licentie voor bepaalde tijd.

Malwarebytes Anti-Malware is te bestellen via onder andere de website Antimalware Software

Conclusie

Het prijskaartje c.q. lifetime licentie als éénmalige uitgave en de werking als aanvullende malwarescanner maakt Malwarebytes Anti-Malware natuurlijk redelijk uniek in zijn soort.

Nog niet overtuigd probeer dan de gratis trial versie van 14 dagen, heeft u vragen en of problemen met Malwarebytes Anti-Malware dan kunt u terecht in de sectie Beveiliging & Privacy waar een speciaal sub-forum is voor vragen omtrent aanvullende malwarescanners.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.