Ga naar inhoud

Posting script


 Delen

Aanbevolen berichten

hoi allemaal,

Ik ben samen met mijn broer een website aan t maken waarmee we online kunnen werken aan onze projecten (muziek, manga etc.)

Denk hierbij aan een scene development-page waarbij bovenin keuzes gemaakt kunnen worden als 'assets' aan de betreffende scene (landscape, active characters, time of day etc.).

Deze keuzes worden rechts in het scherm ingeladen met behulp van javascript. Later kan de scene en z'n assets opgeslagen/gearchiveerd en kan een nieuwe scene gestart worden.

Mijn probleem is het volgende:

De keuzes kunnen gemaakt worden en het inladen werkt. (de rechtse div is leeg, en wordt on button click gevuld met een top div (index + 1).

Het resultaat werkt echter alleen voor mijn scherm, en is na page refresh weer verdwenen.

Het zou dus zo moeten werken, dat als ik een character toevoeg aan een scene en de site verlaat, mijn broer later op de site komt en ziet dat ik dat character heb toegevoegd.

Hoe krijg ik dit voor elkaar? We hebben de images op een host met ftp staan.

bij voorbaat dank!

No4h

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het Idee klinkt behoorlijk ingewikkeld, de manier waarop je het uitlegt in ieder geval :|.

Maar wat ik er van begrijp is dat je dus bovenaan een aantal keuzes kunt maken, en als je een keuze maakt wordt deze rechts in een div geladen waarmee je kunt zien welke keuzes je allemaal al hebt gemaakt.

Hoe dat precies zit met dat top div (index+1) is een beetje lastig uitgelegd maar waarschijnlijk is dat ook niet helemaal nodig.

Maar het probleem waar je nu mee zit is VOLGENS MIJ dat je op het moment dat je je pagina herlaad alles weg is, verder moet je de scene nog in zijn geheel kunnen opslaan.

Het eerste probleem waar je mee zit is dat je je scene kwijt bent als je je pagina herlaadt, dit is natuurlijk wel jammer maar het lijkt mee een gemakkelijk probleem die je met een alternatief kunt aanpakken.

Als ik jouw was zou ik ten eerste een soort gebruikerssysteem maken met PHP, en deze gebruikers opslaan in een Database die bv MYSQL runt.

Dan zou ik het zo maken dat op het moment dat je een nieuwe scene maakt je hier gewoon hetzelfde hebt als je nu hebt, maar dat je op het moment dat je graag weg wilt, je de scene kunt opslaan.

Dit opslaan zou ik dan op een manier doen dat je alle verschillende keuzes die je hebt gemaakt opslaat in een table in de database waar je ook je gebruikers hebt, en hierbij dan een id of iets unieks van de gebruiker neerzet.

Hiermee kun je dus zien wat bij wie hoort.

Dan zou ik ook nog een soort pagina maken waar je bestaande scenes kunt openen uit de database (alleen je eigen natuurlijk) en daar kunt editen of kunt bekijken.

Ik weet dat dit plan misschien niet klopt, maar kijk probeer eerst even goed uit te leggen wat je precies wilt en onduidelijke termen als (development-page EN top div (index+1 ) weg laat uit je verhaal :).

Als je nog een keer iets duidelijker uitlegt wat je precies wilt hebben willen we je graag helpen :).

aangepast door ecence
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi!

het is precies zoals je beschrijft inderdaad.

Het enige is wel, dat we op de site 2 gebruikers gaan hebben. Beide gebruikers moeten elkaars opgeslagen scenes ook gewoon kunnen zien en bewerken.

Op de manier die je beschrijft, is dat dan ook mogelijk?

Dus in principe, als een gebruiker een scene maakt als hij is ingelogd, dan op 'save' drukt, zal de scene worden opgeslagen op de server in dezelfde database als de user gegevens?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is ook mogelijk.

Ik denk dat je nog niet zo heel erg veel kennis van PHP hebt, je kunt het beste deze tutorials doorlopen.

PHP Tutorial

Dit is niet zomaar een tutorial maar van w3c, dit is een soort "bedrijf" keurmerk dat als het ware protocollen voor het internet opstelt.

Ze zijn erg gemakkelijk te begrijpen in het engels is aan te raden, alhoewel je de taal ook naar het nederlands kunt veranderen.

Als je geen tijd hebt om alles door te nemen kan ik eventueel ook het script schrijven voor je.

aangepast door ecence
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.