Ga naar inhoud

FBI Ransomware richt zich op Apple’s Mac OS X gebruikers


Aanbevolen berichten

De ransomware in de volksmond beter bekend als het "politievirus" heeft als voornamelijk doelwit de Windows gebruikers, maar nu zijn ook de Mac OS X gebruikers van Apple een doelwit geworden van cybercriminelen die ransonware hebben ontwikkelt voor Mac OS X. Er wordt middels deze ransomware geen gebruik gemaakt van een exploit of kwetsbaarheid in Mac OS X, maar de "restore from crash" in Safari.

Op de onderstaande afbeeldingen is te zien hoe Safari op Mac OS X de browser vergrendeld, het afsluiten van de browser wordt onmogelijk gemaakt doordat deze vergrendeld is door de FBI Federal bureau Investigation - Cyberdepartement ransomware met de melding “you have been viewing or distributing prohibited ****ographic content.. To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obligated to pay a release fee of $300.

Klik hier voor het gehele bericht en een video hoe deze ransomware is te verwijderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.