Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
Maxstar

Bouw je eigen computer

  Aanbevolen berichten

  Voor de doorgewinterde gebruiker is het vaak een eenvoudige klus om zelf een computer samen te stellen en vervolgens zelf te bouwen, maar bij veel mensen bestaat er toch nog wat huivering om zelf een PC te bouwen. In dit artikel zullen we de basis bespreken over het zelf bouwen en samenstellen van een computer.

  Inleiding

  Het zelf samenstellen van een PC heeft veel voordelen boven het kopen van een standaardconfiguratie van een merk als HP, Packard Bell of Acer. Wanneer u zelf de processor, de videokaart en de verschillende andere onderdelen uitkiest, kunt u er dus voor zorgen dat je nieuwe systeem volledig aansluit bij uw eigen wensen je bent dus volledig vrij in de keuze welke componenten in uw PC komen te zitten. Een fanatiek gamer zal bijvoorbeeld meer investeren in een videokaart, dan iemand die zijn PC voornamelijk zakelijk gebruikt of voor simpele taken. Wie flink wil gaan overklokken zal een duurder en luxer moederbord kopen dan wie zijn PC op standaardinstellingen laat draaien. De keuze van de componenten is dus erg belangrijk, en gezien het ruime aanbod qua hardware kan het samenstellen van de perfecte computer niet altijd even eenvoudig zijn, voor hulp en advies kunt u terecht in het forum Aankoopadvies nieuwe computers & laptops.

  Benodigde onderdelen

  Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Allereerst moet je ervoor zorgen dat u alle benodigde componenten voor het bouwen van een nieuwe computer in huis hebt. Voor het bouwen van uw eigen computer heeft u minimaal de volgende onderdelen nodig.

  • Processor (CPU)
  • CPU-koeler + koelpasta
  • Moederbord
  • Geheugen
  • Videokaart (GPU)
  • Harddisk of SSD
  • Optische drive
  • Behuizing
  • Voeding (PSU)

  computer-bouwen-hardware.jpg

  Klik hier voor de complete handleiding

  aangepast door kape

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.