Ga naar inhoud

Website van vakbond CNV verwijst naar malware


Aanbevolen berichten

Ook de website van de vakbond CNV verwijst naar malware, de oorzaak is bekend en de DNS servers van de provider Webstekker blijken gecompromitteerd te zijn. Hierdoor verwijzen er wellicht honderden websites naar een exploit kit, het gaat hier om het IP-adres 178.33.22.5. Het betreft hier een Java exploit en PDF exploit CVE-2012-0188 zo laat Mark Loman van het beveiligingsbedrijf Surfright weten op Twitter. De betreffende malware zou ook verbinding maken met het TOR netwerk, het malware gerelateerde bestand conhostd.exe ze een verbinding op met y46snma6n6sznm23.onion aldus Yonathan Klijnsma.

Gebruikers met een verouderde versie van Java en Adobe zijn dus kwetsbaar voor deze malware, vandaar dat het up-to-date houden van Java en Adobe Flash Player heel belangrijk is voor het waarborgen van de veiligheid van uw computer, oudere versie kunnen namelijk kwetsbaarheden, lekken (vulerabilities) bevatten die misbruikt kunnen worden door kwaadaardige programma’s.

Wanneer u vanochtend de website van de vakbond CNV heeft bezocht is het raadzaam om uw computer grondig te scannen op de aanwezigheid van malware. Hiervoor kunt u gebruik maken van de on-demand c.q. second opinion scanner HitmanPro.

Klik hier voor het complete artikel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.