Ga naar inhoud

Web of Trust - Veiliger surfen met WOT


Maxstar

Aanbevolen berichten

Web of Trust afgekort als (WOT) is een extensie c.q. add-on voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die bescherming biedt en waarschuwt bij onbetrouwbare websites. De betrouwbaarheid, privacy en algehele veiligheid wordt geheel beoordeeld door de gebruikersgroep van Web of Trust die beschikt over een enorme community van gebruikers. Door de verschillende beoordelingen ontstaat er een redelijk goed beeld van de betrouwbaarheid en veiligheid van bekende websites die beoordeeld zijn. Let wel! op dergelijke beveiligingstoepassingen in uw browser kunt u natuurlijk niet voor de volle 100% op bouwen, aangezien niet beoordeelde al dan niet nieuwe website wel degelijke kwaadaardig kunnen zijn. Maar Web of Trust is hierin wel een zeer handige add-on om visueel gezien een indicatie te verkrijgen van de betrouwbaarheid van websites. Omdat Web of Trust werkt met kleuraanduidingen is er ook geschikte versie voor mensen die kleurenblind zijn, middels de optie "Enable the color blind accessible version" kan deze ingeschakeld worden.

Wanneer u een onbetrouwbare websites bezoekt krijgt u van Web of Trust een waarschuwingsvenster in beeld. Ook de zoekresultaten in Google, Bing, Yahoo! en ook Twitter en Wikipedia - krijgen via Web of Trust een groene (veilig), oranje (oppassen) of rode (onveilig) beoordeling. U kunt echter zelf ook beoordelingen geven aan websites en meehelpen aan Web of Trust. Behalve van gebruikersbeoordelingen maakt WOT ook gebruik van andere bronnen (zoals PhishTank) om phishingsites en andere onbetrouwbare sites te identificeren.

Klik hier voor het complete artikel en de installatie procedures van Web of Trust

aangepast door Maxstar
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.