Ga naar inhoud

Mijniban.info [Phishing site]


Aanbevolen berichten

525e76b9b72e6-mijniban.info-fake-phishing.jpg

Via een gebruiker van het forum werden wij geattendeerd op een bedrieglijk echte "phishing website", het gaat hier om de website mijniban.info. Op het eerste gezicht lijkt het een legitieme website die informatie verschaft omtrent het overstappen op het IBAN-nummer wat op 1 februari 2014 gaat plaatsvinden! Maar niets is echter minder waar want deze phishing website is namelijk bijna een exacte kopie van de website DNB IBAN | Iedereen in Nederland krijgt een langer rekeningnummer. wat een initiatief is van de Nederlandsche Bank namens het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS).

Phishing-mails zijn over het algemeen te herkennen aan spel- en typefouten of doordat teksten maar deels of slecht vertaald zijn. Ook de links in dergelijke e-mailberichten die voor phishingaanval gebruikt worden zijn eigenlijk gemakkelijk te herkennen doordat deze bijvoorbeeld naar een geheel ander domein linken dan van uw bank. Maar in het geval van de website mijniban.info gaan de cybercriminelen die achter deze website schuil gaan een stuk gehaaider te werk. In de eerste plaats is er gebruik gemaakt van een groot deel van de originele teksten van de website "Over Op IBAN", en op de tweede plaats heeft de phishing website exact dezelfde indeling en lay-out waardoor deze op het eerste gezicht geheel legitiem lijkt.

Klik hier voor het complete artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.