Ga naar inhoud

grafische kaart nieuwe laptop


razanow

Aanbevolen berichten

hallo iedereen ik heb sinds een paar dagen een hp laptop gekocht en heb al mijn games geinstalleerd, maar als ik skyrim de grafische settings laat detecteren zegt hij low en geeft hij intel hd grafische kaart weer en mijn radeon kaart zit niet in de lijst. Ook bij mijn andere games zie ik qua beeld dat de amd kaart niet gebruikt word. Nu heb ik de catalyst control center meedere malen geinstalleerd en verwijderd heb alle oudere drivers verwijderd en de laatste nieuwe geinstalleerd. Maar er veranderd niets deze melding krijg ik als ik de control center wil openen.

Naamloos.jpg

Eerst gaf de opties in skyrim intel hd graphics aan maar nu ik alle drivers via de control center verwijderd en terug geinstalleerd heb geeft hij microsoft basic render card aan. Dus ik heb het nog erger gemaakt.

Ik ben echt ten einde raad weet niet meer wat te doen.

alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
...alle oudere drivers verwijderd en de laatste nieuwe geinstalleerd..... Dus ik heb het nog erger gemaakt.

Het ziet ernaar uit van wel. Volgens mij heb je de foute drivers geïnstalleerd. Kijk eens in je documentatie welke grafische kaarten je hebt, met het precieze modelnummer (kan je die dan ook eens posten?). Ga nadien naar de officiële website, dus naar HP of Radeon en ook intel voor een correcte versie.

Laat je catalyst center voorlopig maar staan.

Start je pc eerst opnieuw op.

Kijk of je hem bij apparaat beheer ziet staan onder configuratiescherm.....of via dxdiag(Post anders eens als je niet weet hoe dit moet). Werkt dit?

Zo ja, kijk of je deze via catalyst center detecteert (je kan bij voorkeuren rechtsboven de fabrieksinstellingen herstellen voor de zekerheid).

Als ook dit goed is, moet je doen wat je eigenlijk eerst had moeten doen, ga naar schakelbare graphics en stel je voorkeuren in voor schakelbare graphics: skyrim -> hoge prestaties.

+ Zet je energiebeheer op gebalanceerd en niet energiebesparing.

Laat me eens weten wat dit geeft. Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.