Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
Maxstar

Windows 8.1 Secure Boot insschakelen UEFI

  Aanbevolen berichten

  5263a170b6162-UEFI_Firmware_Settings_windows8.jpg

  UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) is de vervanger van de welbekende BIOS, en net zoals de BIOS is UEFI een systeem dat controleert welke apparaten (hardware) er is aangesloten en welke vervolgens opgestart dienen te worden. UEFI is een heel stuk uitgebreider dan het oude BIOS, en is daarmee eigenlijk een lichtgewicht besturingssysteem geworden.

  Computers die aan de UEFI versie 2.x specificaties voldoen kunnen gebruik maken van de Secure Boot functionaliteit. Secure Boot is geheel nieuw sinds de komst van Windows 8, en hiermee wordt voorkomen dat tijdens het opstarten schadelijke software kan opstarten bij het boot-proces van Windows. In de meeste gevallen staat UEFI uitgeschakeld in de BIOS en afhankelijk van de fabrikant van het moederbord kunt u deze zelf inschakelen. Let er wel op dat na het inschakelen van UEFI het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd dient te worden. Eenmaal ingeschakeld kunt u het ook niet meer uitschakelen, want Windows zal dan niet meer kunnen opstarten.

  Klik hier voor de handleiding met instructies voor het inschakelen van Secure Boot op Windows 8 systemen

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.