Ga naar inhoud

Windows 8.1 Secure Boot insschakelen UEFI


Maxstar

Aanbevolen berichten

5263a170b6162-UEFI_Firmware_Settings_windows8.jpg

UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) is de vervanger van de welbekende BIOS, en net zoals de BIOS is UEFI een systeem dat controleert welke apparaten (hardware) er is aangesloten en welke vervolgens opgestart dienen te worden. UEFI is een heel stuk uitgebreider dan het oude BIOS, en is daarmee eigenlijk een lichtgewicht besturingssysteem geworden.

Computers die aan de UEFI versie 2.x specificaties voldoen kunnen gebruik maken van de Secure Boot functionaliteit. Secure Boot is geheel nieuw sinds de komst van Windows 8, en hiermee wordt voorkomen dat tijdens het opstarten schadelijke software kan opstarten bij het boot-proces van Windows. In de meeste gevallen staat UEFI uitgeschakeld in de BIOS en afhankelijk van de fabrikant van het moederbord kunt u deze zelf inschakelen. Let er wel op dat na het inschakelen van UEFI het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd dient te worden. Eenmaal ingeschakeld kunt u het ook niet meer uitschakelen, want Windows zal dan niet meer kunnen opstarten.

Klik hier voor de handleiding met instructies voor het inschakelen van Secure Boot op Windows 8 systemen

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.