Ga naar inhoud

Windows 8.1 - SecureBoot is niet juist geconfigureerd


Maxstar

Aanbevolen berichten

5263b670d670d-SecureBoot-VerifyHardwareSecurity.png

De melding "SecureBoot is niet juist geconfigureerd" of bij de Engelstalige versie van Windows 8.1 "Secure Boot isn’t configured correctly" is een veelvoorkomende foutmelding die verschijnt na de upgrade van Windows 8.1 Pro. Rechts onderin het beeld verschijnt deze melding samen met de versie van het besturingssysteem en het build nummer boven de systemtray waar onder andere de datum en tijd worden weergegeven.

Indien de melding "SecureBoot is niet juist geconfigureerd" zichtbaar is, kan dit twee oorzaken hebben. Dit kan zijn doordat Secure Boot is uitgeschakeld, of als er sprake is van een niet-productie-beleid, zoals een pre-productie-beleid of een debug-beleid is geïnstalleerd. Om te kunnen achterhalen waarom deze melding zichtbaar is, kan men gebruik maken van de logboeken van Windows. Hieronder leest u stap voor stap wat u kunt uitvoeren als de melding "SecureBoot is niet juist geconfigureerd" op het bureaublad c.q desktop wordt getoond na een upgrade van Windows 8.1.

Klik hier voor het complete artikel met de oplossing voor de melding SecureBoot is niet juist geconfigureerd

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.