Ga naar inhoud

HELP!!!! Ik kan niks meer op mijn laptop!


Lasairiona
 Delen

Aanbevolen berichten

hoi iedereen

Zoals de titel al zegt; ik kan niks meer doen op mijn pc sinds deze middag!

Verdere uitleg: standaard dingen zoals film zien, muziek beluisteren, surfen,... kan allemaal nog wel. Al mijn programma's openen normaal en werken normaal. Hetgene dat ik plots niet meer kan is:

- .exe bestanden openen (wilde de nieuwe vlc te installeren, kreeg melding dat het bestand niet te vinden was! deze melding krijg ik bij alle .exe bestanden)

- updates doen/verwijderen (doet gewoon niks)

- Programma's verwijderen (foutmelding: Er is een fout opgetreden bij het verwijderen van ..... Mogelijk is het programma reeds verwijderd. Deze krijg ik bij alle programma's in mijn lijst)

Programma's zoals bv CoreTemp kan ik ook niet meer openen. Deze moet ik als administrator uitvoeren, en dan krijg ik weer diezelfde foutmelding 'kan bestand niet vinden'...

Wat is er recent veranderd? Een drietal weken terug van windows 8 naar windows 8.1 gegaan (zorgde voor een paar kleine compatabiliteitsproblemen met een paar programma's, maar meer niet).

Poging tot update van Amd Graphics driver; deze mislukte omdat het eveneens niet compatibel was met windows 8.1.

Dit weekend update Adobe Reader: gelukt, wel zat McAfee security scan erbij, gaf enkel aan dat ik AVG antivirus gebruikte etc..

Vandaag bij opstart melding van update bij AVG, deze gedaan, computer gereboot.. Even later melding van 2 threats in quarantaine: 1. Consent.exe (kan misschien iets te maken hebben met mijn exe probleem?) en 2. Taskhost.exe.. Na een nieuwe update bleek dit om false positive te gaan, is het hersteld, alles staat terug mooi op zijn plaats, maar het probleem blijft aanhouden!

Ik weet niet in hoeverre dit nu nog voor problemen kan zorgen, of dat dit wel degelijk de oorzaak is, maar misschien toch belangrijk dat ik het even vermeld.

Het lijkt mij een probleem met mijn adminrechten, maar ik kan niets vinden dat erop wijst dat er iets aan mijn account veranderd is.. Ik kan er zelf natuurlijk ook niets meer aan veranderen nu..

Ik heb ondertussen met avg, ad-aware, superantispyware en spybot scans uitgevoerd, maar niets gevonden! Ik zit dus met mijn handen in mijn haar! Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen! Help aub!!

Grz!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jah, volgens microsoft is systeemherstel (nog) niet beschikbaar in 8.1, enkel herstelpunt maken... dat was 1 van de eerste dingen dat ik geprobeerd had.. maar dat gaat dus niet.. ik kan denk ik alleen proberen om herstel via mijn herstel dvd's te doen, maar dan ga ik toch al een heel eindje terug in de tyd.. en dat wil ik liefst vermijden eigenlijk.. maar het het ziet ernaar uit dat dat mijn enige oplossing gaat zijn. :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.