Ga naar inhoud

BSOD L1C62x64.sys + uitval tweede harde schijf


Claudia

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik heb al heel lange tijd problemen met mijn pc, gemiddeld 5 keer per week blue screen, vaak met dezelfde melding: driver veroorzaakt L1C62x64.sys en veroorzaakt door adres L1C62x64.sys+6c9b. Het crash adres: ntoskrnl.exe+75bc0.

Ik schijn een minidump file ergens te hebben, maar weet niet hoe ik dat kan vinden. Zoals gezegd heb ik dit al een poos en ook iemand laten komen ervoor. De conclusie, die ik zelf ook getrokken had, was dat het door mijn netwerk driver kwam. Dit zijn mijn specificaties:

Besturingssysteem:windows 7

Moederbord: Asus P5G41T-M LE (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM

Processor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333)

Geheugen: 8GB-64

Grafische Kaart: Nvidia GeForce 550TI

Harde Schijf: Western Digital DC WD10AVS ATA 1TB en WDC 10EZEX ATA 1TB

Geluidskaart: Nvidia HDMI GF116/Realtek ALC887

Netwerk adapter: Atheros AR8131

Het schijnt dat de problemen vooral worden veroorzaakt door die Atheros en ik heb verschillende update programma's laten zoeken naar drivers. Elke keer zeggen ze dat ze de laatste hebben geinstallleerd. De computerspecialist heeft toen een andere geïnstalleerd, maar daarmee was het probleem niet opgelost.

Ook is mijn tweede harde schijf ineens uitgevallen, mogelijk omdat de nieuwe dvd-rom die er is ingezet op het adres is gezet van waar eerst die tweede harde schijf is gelokaliseerd en die computerspecialist heeft dat niet aangepast in de bios. Hoeft misschien ook niet, maar ik denk van wel. Soms doet de harde schijf het, maar als ik de dvdrom zou willen gebruiken valt hij uit. Het heeft er misschien niks mee te maken, maar ik zet het er toch maar eventjes bij.

Hopelijk weten jullie raad?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat idd om de driver voor je LAN verbinding.

Download en installeer Speccy.

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren.

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.

525a111b37ea3-Speccy.PNG

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.

Meer info over deze procedure lees je HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb glasvezel en gebruik geen directe kabel van mijn pc naar het kastje, maar een stekker die ik ooit van KPN kreeg ( ik ben vergeten hoe het heet). Weet ook niet of het van belang is, maar ik meld het toch maar. Stekker gaat met kabeltje in het stopcontact en hetzelfde gebeurt bij het kastje, ideaal want geen lange kabel door het huis.

Hier zijn de gegevens waar je om vroeg:

http://speccy.piriform.com/results/vnq3DfzndqUADlZxrDXaUU3

DVD-rom en tweede harde schijf zijn uitgevallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.