Ga naar inhoud

Mac OS beveiligen met avast! Free Antivirus


Aanbevolen berichten

Uiteraard bestaat er voor Mac OS minder kwaadaardige software dan voor Windows, maar qua adware en andere potentieel ongewenste software richten de ontwikkelaars en verspreiders hiervan zich ook steeds meer en meer op Mac OS. Veelvoorkomende problemen zijn dan ook de "groen onderstreepte worden" met reclame, pop-ups en ongewenste advertenties in Safari, Google Chrome en of Firefox.

Dergelijke problemen worden voornamelijk veroorzaakt door adware wat zich ongevraagd in de gebruikte browsers heeft genesteld, de meest voorkomende oorzaak hiervan is het installeren van software wat niet afkomstig is van de Apple Store maar van dubieuze downloadportals zoals Softonic en vergelijkbare websites die met adware gebundelde software aanbieden.

Naast de "adware" en andere potentieel ongewenste software is ook het zogenaamde politievirus wat de browser vergrendeld een malware-variant voor Mac OS. Om dergelijke problemen te kunnen voorkomen is het zeker raadzaam op Mac OS extra te beveiligen, dit kan bijvoorbeeld met avast! Free Antivirus voor Mac OS. Deze gratis virusscanner is al jaren een populair beveiligingspakket voor Windows, maar heeft ook een gratis versie voor Mac OS beschikbaar. In dit artikel leest u hoe u avast! Free Antivirus voor Mac OS kunt installeren.

Klik hier voor het complete artikel en de installatiehandleiding van avast! Free Antivirus voor Mac OS

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.