Ga naar inhoud

Ads by name


Aanbevolen berichten

  • Reacties 40
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Verwijder dan in Firefox eens alle extensies die aanwezig zijn in de browser. En kijk daarna eens of het probleem zich nog voordoet ? Extensies verwijderen doe je via het openen van het menu (3 streepjes bovenaan), kies voor Add-Ons en dan links de extensies openen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Mako,

Firefox is de enige browser die het probleem heeft op mijn pc. De extensies heb ik uitgeschakeld maar het probleem bleef zich voordoen. De extensies zijn allen door mezelf in het verleden geïnstalleerd. Twee van mcafee en RealDownloader. Deze laatste staat al langere tijd uitgeschakeld.

Mvg,

Ldw

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Ldw,

 

Vreemd genoeg lijken alle middelen die we tot nog toe geprobeerd hebben niet aan te slaan.  :mellow:

Je hebt werkelijk een hardnekkig staaltje adware te pakken. Ik zou eventueel eens voorstellen om Firefox helemaal opnieuw te installeren. Dit is misschien een beetje een "kort door de bocht" oplossing, maar kan uiteindelijk heel wat sneller zijn dan nog enkele dagen hopeloos te zoeken naar een oorzaak.

 

Ik heb je probleem al besproken met een collega, en dit lijkt ons geen slecht idee. Uiteraard willen (en zullen) we nog verder zoeken mocht ook dit jammer genoeg niks uithalen.

 

Wat denk je?

 

Groet,

Mako

 

PS: Vergeet niet eventueel een back-up te nemen van je huidige bladwijzers en favorieten.

aangepast door Mako
PS toegevoegd
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Mako,

Ik heb ondertussen firefox verwijderd via het menu programma's en onderdelen. Mogelijk zijn er nog onderdelen van firefox aanwezig op mijn pc. Hoe kan ik deze verwijderen zonder mijn bladwijzers te verliezen?

NB ik ben pas terug op maandag.

Fijn weekend.

Ldw

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Ldw,

 

Heb je een backup gemaakt van je bladwijzers? Hoe je deze kan koppelen in 1 bestand staat hier beschreven.

In principe wordt Firefox behoorlijk goed/volledig verwijderd van je computer middels Programma's en Onderdelen. Je kan eventueel nog eens controleren op volgende locaties, geef hiervoor onderstaande adressen in in de adresbalk bovenaan de Windows Verkenner:

 

  • C:\Progam Files(x86)
  • C:\Program Files
  • %AppData%

post-12931-0-85024000-1431253108_thumb.p

 

Elke map van Mozilla Firefox mag je eventueel nog manueel verwijderen. Let er wel op dat je het backup bestand niet verwijdert!

 

Groeten en fijne zondag,

Mako

aangepast door Mako
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Mako,

 

Excuses voor mijn tijdelijke afwezigheid wegen drukte.

 

Na alles van firefox te hebben verwijderd en terug te hebben geinstalleerd, kan ik met enige euforie melden dat ik geen sporen meer vind van het probleem en geen popups meer krijg. Het kwaadaardige bestand bevind zich nu naar alle waarschijnlijkheid in mijn prullemand. Is er een methode om deze te identificeren zodat deze in de toekomst beter kan worden opgespoord als het probleem zich weer voordoet op eender welke pc.

 

Alvast 1000 maal dank,

 

Mvg,

 

Ldw

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Fijn te horen dat het probleem opgelost lijkt! :top::)

 

Verder wil ik je alvast van harte bedanken om je "kandidaat" te stellen om dit stukje adware verder te analyseren. Op die manier kunnen we inderdaad gebruikers in de toekomst gerichter en sneller helpen.

Zelf heb ik (te) weinig ervaring om deze informatie uit te vissen, maar ik doe hiervoor graag beroep op enkele meer ervaren collega's.

 

Indien dat voor jou oke is zullen zij in dit onderwerp direct reageren, of zal ik hun stappen verwoorden... afhankelijk van jouw en hun voorkeuren.

 

Nadat dit achter de rug is komen we uiteraard nog toe aan het verwijderen van alle gebruikte tooltjes en logbestanden. Op die manier blijft je computer ook schoon. ;)

 

Met vriendelijke groeten,

Mako

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kwaadaardige bestand bevind zich nu naar alle waarschijnlijkheid in mijn prullemand. Is er een methode om deze te identificeren zodat deze in de toekomst beter kan worden opgespoord als het probleem zich weer voordoet op eender welke pc.

 

 

Zelf heb ik (te) weinig ervaring om deze informatie uit te vissen, maar ik doe hiervoor graag beroep op enkele meer ervaren collega's.

Na dit besproken te hebben met enkele collega's lijkt het er op dat we uit de resterende bestanden zeer moeilijke de belangrijkste gegevens kunnen halen. Om een grondige analyse uit te voeren van dergelijke adware moet je "het beestje" kunnen loslaten in een testomgeving. Daarvoor is een soort van uitvoerbaar bestand/element nodig welke we niet kunnen halen uit de gegevens in je prullenbak.

 

Er loopt op dit moment echter wel onderzoek naar deze (redelijk recente) adware waardoor we in de nabije toekomst dus hopelijk sneller en efficiënter kunnen inspelen op de problematiek. Voor nu stel ik gewoon voor om de gebruikte tools en logjes op te schonen zodat je opnieuw met een schone computer verder kan. In elk geval nogmaals bedankt voor je voorstel!

Download 51a5ce45263de-delfix.pngDelfix by Xplode naar het bureaublad, deze zal de gebruikte tools en logbestanden weer verwijderen.

Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten.

Zet nu vinkjes voor de volgende items:

  • Remove disinfection tools
  • Create registry backup
  • Purge System Restore

Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is.

Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt, echter hoeft u deze niet te plaatsen.

52eb9fd5cebc8-Delfix.jpg

Tot slot heb ik nog enkele tips over hoe je dergelijke adware in de toekomst kan voorkomen.

Adware en Browser Hijackers voorkomen

Hoe kunt u adware en Browser Hijackers voorkomen? Steeds meer en meer vormt "adware" en alle andere potentieel ongewenste software in de categorie PUP één van de meest voorkomende computerproblemen. In het onderstaande artikel leest u meer informatie.

 

Mocht je nog vragen hebben hoor ik dat graag! Indien alles duidelijk is kan je dit topic afsluiten door rechts boven- of onderaan op 'Modereer Onderwerp' te klikken, en te kiezen voor 'Sluiten'.

 

Fijn weekend,

Mako  :ciao:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.