Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

kape

Website Beheerder
  • Aantal items

   45.101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Alles dat geplaatst werd door kape

  1. CHANGELOG 31/05/2018 Nederlandse vertaling voltooid. 12/10/2018 Nederlandse vertaling toegevoegd. 12/10/2018 UTF-8 codering gespecifieerd voor manueel aangemaakte fixlist.txt 12/10/2018 Verklaring van de melding AANDACHT bij automatisch unlocken van Services en Geplande Taken 12/10/2018 WMI-omschrijving vervangen 12/10/2018 Scan TSP (Telephony Service Providers) toegevoegd bij Andere Onderdelen
  2. Farbar's Recovery Scan Tool De meest recente versie van FRST kan je hier downloaden: Link 1 | Link 2 Farbar Recovery Scan Tool (FRST) is een diagnosetool met de ingebouwde mogelijkheid om via voorbereide scripts oplossingen aan te bieden voor met malware besmette computers. Het tool werkt zowel in normale modus als in veilige modus. Indien de computer opstartproblemen heeft, kan het ook ingezet worden in de Windows herstelomgeving. Deze laatste mogelijkheid is erg nuttig bij het behandelen van problemen die voorkomen tijdens het opstarten van de computer. Informatie over de handleiding. Deze handleiding werd origineel geschreven door emeraldnzl in overleg met Farbar en in samenwerking met BC (Bleeping Computer) en G2G (Geeks to Go). Emeraldnzl heeft zich inmiddels uit het project teruggetrokken en nu wordt de handleiding onderhouden en up-to-date gehouden door picasso in overleg met Farbar. De toelating van picasso en Farbar is vereist voor het gebruik van deze handleiding of het quoten van delen van deze handleiding op andere websites. Hou er rekening mee dat deze handleiding origineel opgesteld werd voor de ondersteuning van malwarehelpers op forums en niet voor individuele gebruikers. Vertalingen Frans Duits Pools Russisch Nederlands (België) Nederlands (Nederland) = HijackThis.nll Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Standaard Scangebieden 3. Hoofdscan (FRST.txt) Processen Register Internet Services en Drivers NetSvcs Een maand (aangemaakt/gewijzigd) Bestanden om te verplaatsen of te verwijderen Bepaalde inhoud van TEMP KnownDLLs Bamital & volsnap Koppelingen Herstelpunten Geheugeninfo Schijven en MBR & Partitietabel LastRegBack 4. Bijkomende scan (Addition.txt) Accounts Veiligheidscentrum (Security Center) Geïnstalleerde programma’s Aangepaste CLSID Geplande taken Snelkoppelingen & WMI Geladen Modules Alternate Data Streams Veilige Modus Bestandskoppeling Internet Explorer vertrouwde/beperkte toegang Hosts inhoud Andere gebieden MSCONFIG/TASK MANAGER uitgeschakelde items Firewallregels Herstelpunten Defecte Apparaatbeheer Apparaten Eventlog fouten Geheugeninfo Schijven MBR & Partitietabel 5. Andere optionele scans Toon BCD Drivers MD5 Snelkoppelingen (Shortcut.txt) Bestanden laatste 90 Dagen Zoeken bestanden Zoeken in register 6. Instructies/Commando’s CloseProcesses: CMD: Copy: CreateDummy: CreateRestorePoint: DeleteJunctionsInDirectory: DeleteKey: en DeleteValue: DeleteQuarantine: DisableService: EmptyTemp: ExportKey: en ExportValue: File: FilesInDirectory: en Folder: FindFolder: Hosts: ListPermissions: Move: nointegritychecks on: Powershell: Reboot: Reg: RemoveDirectory: RemoveProxy: Replace: Restore From Backup: RestoreErunt: RestoreMbr: RestoreQuarantine: SaveMbr: SetDefaultFilePermissions: StartBatch: — EndBatch: StartPowershell: — EndPowershell: StartRegedit: — EndRegedit: TasksDetails: testsigning on: Unlock: VerifySignature: VirusTotal: Zip: 7. Canned Speeches - Standaardteksten 8. Changelog
  3. Beste Leden, We zitten momenteel in een dispuut met Mollie - de bemiddelaar voor donaties aan onze beide fora - over het doorstorten van donaties die door onze leden werden overgemaakt. Uit onze gegevens blijkt dat er sinds juli 2018 een 20-tal stortingen zijn gebeurd, waarvan er slechts 3 zijn doorgestort door Mollie. Alle andere stortingen - zowel via banken, Paypal, Bitcoin, Sofort als Bancontact - zouden herroepen zijn of niet uitgevoerd. Om duidelijkheid te krijgen over deze gang van zaken, zijn wij op zoek naar leden die sinds 01.07.2018 een donatie hebben gedaan aan PCH.be. Indien u één van hen bent, zou u dan via PB even een seintje willen geven ? Dan kunnen we samen eens verder bekijken of de (dubieuze) argumenten van Mollie ook valabel zijn en wat er effectief met deze stortingen is gebeurd. Dank bij voorbaat voor jullie medewerking. Groeten, KAPE Beheerder PCH.be
  4. kape

   Wise Care

   Wise Care bevat een aantal onderdelen die voor een moderne PC absoluut overbodig zijn. Enkele onderdelen zal je ongetwijfeld als nuttig kunnen ervaren, maar zullen de snelheid van je PC absoluut niet verhogen. Tune-Up-programma's doen sowieso weinig aan je PC (in tegenstelling tot wat ze zelf beweren). Indien je enkel de nuttige zaken (cleanen bestanden en eventueel register) behoudt, kan je net zo goed voor de gratis versie van CCleaner gaan. Mocht je toch beslissen om Wise Care te downloaden, kijk dan uit met ongewenste programma's die bijkomend aangeboden worden tijdens de download en/of installatie.
  5. Het team van PC Helpforum wenst alle leden en bezoekers een spetterend 2019 toe ! Ook volgend jaar staan wij weer - met heel veel plezier - vrijwillig ten dienste van onze leden. Maar in alle stilte hopen we natuurlijk dat alle computergebruikers zo min mogelijk met problemen geconfronteerd worden. Ook dat maakt van 2019 dan een prettig nieuw jaar.
  6. kape

   Vrolijk Kerstfeest

   Het beheer en alle medewerkers van PC Helpforum wensen alle leden een ...
  7. @velibor67 Zou je ons ook eens kunnen uitleggen hoe het dan komt dat Beauf in dit topic meldt dat het probleem opgelost is door Microsoft ? Kennen jullie elkaar ? Of zijn deze twee accounts van dezelfde persoon ? Wij zijn benieuwd ?
  8. kape

   bericht posten op facebook

   Is het inmiddels gelukt om iets te posten op Facebook ? Of heb je nog hetzelfde probleem ?
  9. In principe open je die via Outlook, maar je kan dit ook met dit gratis programma openen: Outlook Viewer
  10. kape

   Briefhoofd in document

   Het is een prima poging om op dit forum een GRATIS oplossing te zoeken voor een probleem waarvoor je een BETALING ontvangt van een klant, een commerciële dienstverlening dus. Ondanks uw prima referenties (zie hieronder), is dit probleempje in Word toch iets té moeilijk. U mag van ons niet verwachten dat wij uw zakelijke problemen oplossen. Tenzij u onze "vrijwilligers" daarvoor natuurlijk een vergoeding zou overmaken, die u aan uw klant hebt doorgerekend. 😁 Wat hebben wij gelezen ? "Ik ben oude rot en jonge hond ineen. Van veel markten thuis, op papier en online. Grafisch vormgever en specialist in Photoshop, InDesign en Illustrator. Daarnaast heb ik zeer brede kennis van allerlei andere computer-applicaties, van SketchUp tot WordPress. Daarnaast ben ik zeer thuis in allerlei sociale media: Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Twitter. Daarnaast ben ik fotograaf. Voor de gemeente Arnhem plaatste ik veel Instagramfoto’s van fraaie Arnhemse plekjes op hun facebook-pagina. In 2015 was er een tentoonstelling van mijn foto’s. Ik maak werk dat mensen mooi vinden. En waar ze enthousiast van worden, bijvoorbeeld over hoe mooi onze regio is. Doordat ik al jaren zowel in Nijmegen als Arnhem werk, heb ik een groot netwerk, vooral in de culturele wereld de non-profit hoek." Dan moet dat probleempje in Word toch een makkie zijn. Ook zonder de GRATIS bijdrage van onze "vrijwilligers". Mocht u van plan zijn hiervoor een vergoeding aan PC Helpforum over te maken, dan willen wij wel eens meedenken. Ondertussen zetten we een slotje op dit topic.
  11. kape

   Email ios

   Vermits er een dubbel account bestond op twee gezinsleden, hebben we dit nu samengevoegd. Voortaan is enkel het account op naam van Jo Roelofs nog actief. Succes ermee !
  12. kape

   Windows 8.1 start niet op

   Uitstekend. Dan kunnen we dit topic - met dank aan Stegisoft - afsluiten 🔒
  13. Via PM wordt er niet gewerkt op PC Helpforum. Alles wordt behandeld in open forum. Kan je toelichten wat het probleem is en wat het nummer dat je opgeeft inhoudt ?
  14. kape

   Aantal.als

   Dat gaan we dan ook doen ... slotje erop
  15. kape

   AVG Free

   Dan kunnen we dit topic nu sluiten ... succes met je Kaspersky
  16. kape

   Is dit nep??

   Laat dan ook nog CCleaner nog eens scannen, zowel in de gewone modus als in de registermodus (zoals eerder aangegeven door Kweezie Wabbit).
  17. kape

   Is dit nep??

   Klopt helemaal ... maar is door het aanklikken of opspringen van de "foute" popup dat je ook op de "foute" pagina terechtkomt. En op basis van je afbeelding is er geen mogelijkheid om deze stop te zetten of terug te gaan. Tenzij afsluiten van de procedure gewoon mogelijk is ? Maar dat zal je zelf al wel geprobeerd hebben, neem ik aan
  18. kape

   Is dit nep??

   Indien je Adobe Flash Player gebruikt, kan je deze update installeren. Op zich is daar niets mis mee. Let alleen goed op dat tijdens de update geen andere producten worden aangeboden (opletten op ingestelde vinkjes ... en deze verwijderen ). En op de vraag "wat kan ik er aan doen" ? Toch iets beter opletten bij het klikken op allerlei "linkjes". Dat kan bewust of onbewust gebeuren, maar deze zorgen er (meestal) voor dat er cookies worden geplaatst op de PC én je dit soort berichten in veelvoud gaat ontvangen.
  19. kape

   AVG Free

   Bij "instellingen" wordt inderdaad naar een herstart gevraagd. Heb je dat al uitgevoerd ? En zo ja, komt dan de vraag naar de herstart nog steeds terug ?
  20. kape

   Bureaublad achtergrond

   Heb je al eens geprobeerd om de beide accounts opnieuw (apart) in te stellen volgens de behoeften: de afbeelding voor je dochter én de diavoorstelling voor jezelf ?
  21. In de handleiding zou je inderdaad de verklaring moeten kunnen vinden ... maar blijkbaar is dit een veelvoorkomend Samsung-probleem (zoals iEscape al aangaf) bij lange berichten of berichten waarin smileys, e.d. zijn verwerkt. Indien je niet van plan bent om MMS veelvuldig te gebruiken, zou je dit probleem eventueel kunnen omzeilen door het toegangspunt te verwijderen (dat is de instelling die het verzenden van MMS mogelijk maakt). Dit doe je via Instellingen - Meer netwerken - Mobiele netwerken - Namen toegangspunten. Daar verwijder je dan alléén het toegangspunt MMS. En zo zouden de berichten enkel als SMS moeten doorgestuurd worden. Wil je dat eens testen of het lukt op jouw Galaxy ?
  22. kape

   Laptop gereset

   Dit lijkt me - voor een gratis antivirus - een goede keuze.
  23. kape

   Is dit nep??

   Je mag gewoon verder gaan ... inderdaad
  24. kape

   Is dit nep??

   @Liesbeth* Zou je het nu eens opnieuw willen proberen ? Dan zou het moeten lukken
  25. kape

   hcoort

   @hcoort In dit topic werden een aantal berichten geplaatst door ex-lid vdhee ... wat helaas tegen de regels van ons forum is. Voor malwareproblemen zijn het enkel onze Security Helpers die - met kennis van zaken (op basis van hun opleiding) - dergelijke problemen kunnen aanpakken. Alle reacties van andere leden dienen wij - uit veiligheidsoverwegingen en wegens onze zorg voor uw computer - dan ook te verwijderen. In dit geval is het enkel Abbs die als onze Security Helper u verder zal begeleiden door dit proces. Mocht u via andere kanalen berichten ontvangen van ex-lid vdhee, zouden wij u - ten stelligste - willen aanraden om daar niet op in te gaan en de hier aangeboden oplossingen te volgen. Succes ermee. En onze verontschuldigingen voor het (woelige) verloop van dit topic.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.