kape

Website Beheerder
 • Aantal items

  44.996
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kape

 1. Hoewel de verschillende berichten op diverse fora wel om hetzelfde probleem draaien, zijn ze niet identiek. Je hebt dus gelijk dat er iets te vroeg geconcludeerd is dat het om een zelfde bericht ging. Wij hebben dan ook je topic op PCH heropend. Met onze verontschuldigingen voor de ietwat voorbarige conclusies
 2. Probeer eens op te starten in "veilige modus". En kijk dan eens of gelijkaardige problemen zich voordoen ?
 3. Vreemd ... heb je ergens een logje van MBAM kunnen vinden ? Of was dat door het vastlopen nooit gelukt ?
 4. Het kan dat er een aantal zaken opgeruimd zijn, maar dan zijn het alvast "ongewenste" mappen, bestanden of programma's. Welk soort zaken mis je nu op je bureaublad dan ?
 5. Heb je via de CD van Office al eens een herstel van Outlook gedaan ?
 6. Heb je op de webmail van Telenet eveneens het dubbel verschijnen van berichten ? Of komen die daar - wat normaal zou zijn - slechts 1 keer toe ?
 7. Download AdwCleaner by Xplode naar het bureaublad (verwijder eerst eventuele aanwezige oudere versies van deze tool op je PC, zodat je nu de meest recente database van AdwCleaner kan gebruiken). Als de link naar AdwCleaner niet werkt, probeer dan deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Sluit alle openstaande vensters. Dubbelklik op AdwCleaner om hem te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Klik op Scan (Engelse versie) of Scannen (Nederlandstalige versie) Mocht u gevonden items willen behouden, verwijder deze dan nu uit het lijstje. Klik vervolgens op Clean (Engelse versie) of Verwijderen (Nederlandstalige versie) Klik bij popup-scherm "AdwCleaner Herstart" op OK Nadat de PC opnieuw is opgestart, opent meestal onmiddellijk een logfile van AdwCleaner. Anders is het logfile hier terug te vinden C:\AdwCleaner\.... Logbestand plaatsen Voeg de logbestandjes met de naam AdwCleaner[s*].txt en AdwCleaner[C*].txt uit de map C:\AdwCleaner\... als bijlagen toe aan het volgende bericht. (*) staat voor een getal. Staan er meerdere, kies dan dit met het hoogste getal. Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier. Meer informatie vind je in de handleiding.
 8. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Download zoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie) Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. chromelook; {1F91A9A1-01BA-4c81-863D-3BA0751E1419};c C:\Program Files (x86)\MiuiTab;fs {3593C8B9-8E18-4B4B-B7D3-CB8BEB1AA42C};c {b67b3dbb-c1c9-49d2-b016-2748b0b5017e};c C:\Program Files (x86)\BatBrowse;fs mobilegeni daemon;s C:\Program Files (x86)\Mobogenie;fs DeskTop_F;s C:\ProgramData\desktopfind;fs iSafeService;s C:\Program Files (x86)\Elex-tech;fs C:\WINDOWS\tasks\UpdaterEX.job;f [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\wow6432node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{1F91A9A1-01BA-4c81-863D-3BA0751E1419}];r64 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\wow6432node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{3593C8B9-8E18-4B4B-B7D3-CB8BEB1AA42C}];r64 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\wow6432node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{b67b3dbb-c1c9-49d2-b016-2748b0b5017e}];r64 [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\wow6432node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run];r64 ""=-;r64 "mobilegeni daemon"=-;r64 firefoxlook; emptyfolderscheck;delete startupall; filesrcm; Klik op de knop "More options" en vink nu de onderstaande opties aan. Do a Quick Scan Auto Clean De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt. Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 9. Je Java software is verouderd. Oudere versies hebben lekken die malware de kans geeft om zich te installeren op je systeem. Ga naar Java en download daar de correcte Java versie. Klik op "Gratis Java-download". Ga akkoord met de licentiebepalingen en klik op de button voor de gratis download. Het bestand JavaSetup wordt aangeboden - kies hier voor "bestand opslaan". Sluit alle programma's die eventueel open zijn - zeker je web browser! Ga dan naar Start > Configuratiescherm > Software en verwijder alle oudere versies van Java uit de Softwarelijst. Vink alles aan met Java Runtime Environment (JRE of J2SE of JAVA) in de naam. Klik dan op Verwijderen of op de Wijzig/Verwijder knop. Herhaal dit tot alle oudere versies verdwenen zijn. Na het verwijderen van alle oudere versies, herstart je pc. Klik vervolgens op JavaSetup om de nieuwste versie van Java te installeren. Vink de aangeboden extra's uit en ga dan verder met de installatie.
 10. Beste Sixpounder. Dit topic is een dubbelpost van dit topic en eveneens van dit topic. Op beide fora word je ondertussen al geholpen. Lees ook eventjes de forumregels na als je wil. Om het voor iedereen overzichtelijk te houden en geen dubbel werk te doen, wordt dit topic afgesloten.
 11. De tekst moet wél geplakt worden in het invulvenster van het programma zoek.exe (zoals aangegeven in het bericht). Niet in een bericht op deze pagina dus !
 12. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Download zoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie) Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. chromelook; C:\Users\Freddy ONGENA\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\b5e2llq8.default\extensions\ {195A3098-0BD5-4e90-AE22-BA1C540AFD1E};fs C:\Users\Freddy ONGENA\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\b5e2llq8.default\searchplugins\ 0wcyz852.xml;f [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run];r64 "AdobeBridge"=-;r64 [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\wow6432node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run];r64 ""=-;r64 C:\Users\Freddy ONGENA\AppData\Roaming\TTSUpdateDownload;fs C:\Users\Freddy ONGENA\AppData\Roaming\TTS4WebUpdater;fs C:\ProgramData\68g79q44j75;fs C:\Windows\IObit;fs C:\ProgramData\Avira;fs C:\ProgramData\Avg;fs C:\ProgramData\AVAST Software;fs C:\ProgramData\ProductData;fs C:\Program Files (x86)\IObit;fs firefoxlook; emptyfolderscheck;delete startupall; filesrcm; Klik op de knop "More options" en vink nu de onderstaande opties aan. Do a Quick Scan Auto Clean De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt. Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 13. Download RSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureaublad op. Hier staat een beschrijving hoe je kan kijken of je een 32- of 64-bitversie van Windows hebt. RSIT 32 bit (RSIT.exe) RSIT 64 bit (RSITx64.exe) Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue" Wanneer de tool gereed is worden er twee kladblok bestanden geopend genaamd "Log.txt" en "Info.txt" . RSIT Logbestanden plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Log.txt" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in de map ""C:\rsit") Het logbestand met de naam "Info.txt" wat geminimaliseerd is hoeft u niet te plaatsen. (Dit logbestand wordt enkel de eerst keer bij het uitvoeren aangemaakt). Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier. Bekijk ook de volgende video:
 14. Er zitten in het logje nog meer sporen van verschillende antivirusprogramma's (Mc Afee, AVG, Avira, Windows Defender). Dat is absoluut van het goede teveel. Wil je eerst eens informeren welke het gewenste antivirusprogramma is. Dan kunnen we alle anderen meenemen bij de verwijdering van overbodige mappen en bestanden.
 15. Uitstekend ... dan sluiten we dit topic af. Veel computerplezier verder
 16. Fantastisch ... dan mag je het onderstaande nog doen om alle gebruikte tools te verwijderen. Download Delfix by Xplode naar het bureaublad. Indien de link naar Delfix niet werkt, probeer het dan met deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet nu vinkjes voor de volgende items: Remove disinfection tools Purge System Restore Reset system settings Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Met Delfix worden alle gebruikte tools verwijderd van de PC. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoeft u echter niet te plaatsen.
 17. In deze PCH-video hebben we de handleiding voor het downloaden, installeren en gebruiken van Malwarebytes samengevat.
 18. Chrome is nu volledig gecleand ... die schermen zou je dus kwijt moeten zijn. Is dat zo ?
 19. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Start zoek.exe nogmaals met het onderstaande script. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. autoclean; CHRlook; CHRdefaults; Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, het log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 20. Vreemd alweer. Dat is opnieuw een besmetting die je hebt binnengehaald. Wel raar dat je die nu weer krijgt, want zowel Malwarebytes als AdwCleaner zouden deze moeten verwijderd hebben. Laat dan maar weer deze twee scannen (om te zien of ze wel degelijk Alibaba weghalen).
 21. Het is erg vreemd dat alle scanners ofwel de besmette bestanden verwijderen, ofwel een minimum aan besmettingen vinden ... en dat je toch nog met die pop-up blijft worstelen op je startpagina. Is dat ook nu nog steeds het geval na deze scan ?
 22. Als de PC inderdaad recent is aangekocht, is het beter om meteen naar de PC-boer te stappen. Dan geniet je immers nog volop van de verkoopsgarantie. Dan is het beter zelf (of via dit forum) niet naar een oplossing te zoeken, maar het over te laten aan de verkoper Vermits de oplossing moet komen van de verkoper, kunnen we dit topic dan ook afsluiten. Mocht er later toch nog een probleem opduiken, mag je steeds een nieuw topic openen. Succes ermee
 23. Download Emsisoft Anti-Malware naar het bureaublad. Dubbelklik op "EmsisoftAntiMalwareSetup.exe" om Emsisoft Anti-Malware te installeren. Kies in het volgende scherm de gewenste taal en klik op "OK" Selecteer de optie "Ik accepteer de licentieovereenkomst" en klik op "Installeren" Klik in het licentiescherm op de knop "Volgende" . Vink in het volgende scherm de optie "Update extra talen uit" en klik op volgende. Klik nu op de optie "Computer scannen" en kies de optie "Slim" en druk op de knop "scan" Laat de gevonden items in quarantaine plaatsen en klik op "Rapport bekijken" plaats de inhoud hiervan in het volgende bericht als bijlage. klik op volgende nogmaals op volgende en daarna op voltooien.