Ga naar inhoud

Gratis Windows 10-upgrade staat schone installatie toe


Gast fcbbrugge

Aanbevolen berichten

Gast fcbbrugge

Gebruikers van Windows 7 en 8.1 die de gratis upgrade naar Windows 10 installeren kunnen daarna op elk moment een schone installatie van het besturingssysteem uitvoeren, zo heeft Microsoft-topman Gabriel Aul in een tweet laten weten. Ook op Microsofts eigen website is het inmiddels vermeld.

Microsoft geeft gebruikers van beide besturingssystemen een jaar lang de tijd om kosteloos op Windows 10 over te stappen. "Zodra je bent geüpgraded naar Windows 10 met de gratis upgrade-aanbieding, kun je Windows 10 op hetzelfde apparaat op elk moment herinstalleren", aldus Aul. Daarbij hoeven gebruikers niet de licentiesleutel van de vorige Windowsversie in te voeren. Het apparaat waarop de upgrade is uitgevoerd zal zich namelijk zelf heractiveren, laat Aul verder weten.

Wat betreft de gevolgen van het aanpassen van de hardware voor de licentie zal Microsoft hier later meer informatie over geven. Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van de schone installatie. Zo is het niet helemaal duidelijk of een gebruiker eerst bijvoorbeeld Windows 7 of 8.1 moet installeren voordat de installatie van Windows 10 mogelijk is, hoewel Microsoft in dit topic deze volgorde wel bevestigt. Aul meldt echter dat ook het gebruik van een gedownloade Windows 10 ISO gewoon zal werken.

 

bron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.