Ga naar inhoud

Mozilla gaat waarschuwen voor Firefox-add-ons die herstarten


 Delen

Aanbevolen berichten

Mozilla gaat Firefoxgebruikers voortaan waarschuwen voor add-ons waarbij het nodig is om de browser te herstarten. In het begin moest Firefox voor het installeren van add-ons altijd opnieuw worden gestart. Vervolgens kwamen de extensies waarbij dit niet meer nodig is.

Mozilla gebruikte een aparte vermelding voor deze add-ons op addons.mozilla.org. Er werd een "No Restart" badge bij de betreffende extensie getoond. Volgens de opensource-ontwikkelaar hielp dit gebruikers om te zien welke add-ons soepeler te installeren waren, wat ontwikkelaars weer aanmoedigde om dit ook bij hun eigen add-ons te implementeren.

Er zijn nu echter meer extensies die geen herstart vereisen dan waar dit wel nodig is. Daarom heeft Mozilla besloten om de add-ons waarbij dit nog wel is vereist van een aparte badge met "Restart Required" te voorzien en de badge voor de andere add-ons te verwijderen. "Add-ons die niet hoeven te worden herstart zijn de norm aan het worden en het is een fantastische mijlpaal en grote verbetering voor de add-on-ervaring", zegt Mozilla's Andy McKay.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...