Ga naar inhoud

Mozilla gaat waarschuwen voor Firefox-add-ons die herstarten


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat Firefoxgebruikers voortaan waarschuwen voor add-ons waarbij het nodig is om de browser te herstarten. In het begin moest Firefox voor het installeren van add-ons altijd opnieuw worden gestart. Vervolgens kwamen de extensies waarbij dit niet meer nodig is.

Mozilla gebruikte een aparte vermelding voor deze add-ons op addons.mozilla.org. Er werd een "No Restart" badge bij de betreffende extensie getoond. Volgens de opensource-ontwikkelaar hielp dit gebruikers om te zien welke add-ons soepeler te installeren waren, wat ontwikkelaars weer aanmoedigde om dit ook bij hun eigen add-ons te implementeren.

Er zijn nu echter meer extensies die geen herstart vereisen dan waar dit wel nodig is. Daarom heeft Mozilla besloten om de add-ons waarbij dit nog wel is vereist van een aparte badge met "Restart Required" te voorzien en de badge voor de andere add-ons te verwijderen. "Add-ons die niet hoeven te worden herstart zijn de norm aan het worden en het is een fantastische mijlpaal en grote verbetering voor de add-on-ervaring", zegt Mozilla's Andy McKay.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.