Ga naar inhoud

Google stopt met Chrome-apps voor Linux, Mac en Windows


Aanbevolen berichten

Google gaat de komende jaren de ondersteuning van Chrome-apps op Linux, Mac en Windows volledig stoppen, zo heeft de internetgigant bekendgemaakt. Alleen gebruikers van Chrome OS kunnen in de nabije toekomst nog van Chrome-apps gebruik blijven maken.

Op deze manier wil Google de overstap naar volledige web-apps realiseren. Op dit moment zijn er twee soorten Chrome-apps. De "packaged" apps, apps in een zip-bestand die alleen in Google Chrome werken, en gehoste apps, die in alle browsers kunnen werken. Zo'n 1% van de Chrome-gebruikers op Linux, Mac en Windows maakt gebruik van packaged apps. De gehoste apps zijn in de meeste gevallen al als normale web-app geïmplementeerd. Zowel de support van de packaged als gehoste apps wordt stopgezet, zodat alleen volledige web-apps overblijven.

Eind 2016 zullen nieuwe Chrome-apps alleen nog zichtbaar voor gebruikers op Chrome OS zijn. Bestaande Chrome-apps blijven echter toegankelijk op alle platformen en ontwikkelaars kunnen ze blijven updaten. In de tweede helft van 2017 zal de Chrome Web Store geen Chrome-apps meer voor Linux, Mac en Windows tonen, maar nog wel extensies en themes laten zien. Begin 2018 zal het op deze platformen helemaal niet meer mogelijk zijn om Chrome-apps te laden. Google raadt ontwikkelaars dan ook aan om hun Chrome-apps naar een web-app om te zetten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...