Ga naar inhoud

Google stopt met Chrome-apps voor Linux, Mac en Windows


Aanbevolen berichten

Google gaat de komende jaren de ondersteuning van Chrome-apps op Linux, Mac en Windows volledig stoppen, zo heeft de internetgigant bekendgemaakt. Alleen gebruikers van Chrome OS kunnen in de nabije toekomst nog van Chrome-apps gebruik blijven maken.

Op deze manier wil Google de overstap naar volledige web-apps realiseren. Op dit moment zijn er twee soorten Chrome-apps. De "packaged" apps, apps in een zip-bestand die alleen in Google Chrome werken, en gehoste apps, die in alle browsers kunnen werken. Zo'n 1% van de Chrome-gebruikers op Linux, Mac en Windows maakt gebruik van packaged apps. De gehoste apps zijn in de meeste gevallen al als normale web-app geïmplementeerd. Zowel de support van de packaged als gehoste apps wordt stopgezet, zodat alleen volledige web-apps overblijven.

Eind 2016 zullen nieuwe Chrome-apps alleen nog zichtbaar voor gebruikers op Chrome OS zijn. Bestaande Chrome-apps blijven echter toegankelijk op alle platformen en ontwikkelaars kunnen ze blijven updaten. In de tweede helft van 2017 zal de Chrome Web Store geen Chrome-apps meer voor Linux, Mac en Windows tonen, maar nog wel extensies en themes laten zien. Begin 2018 zal het op deze platformen helemaal niet meer mogelijk zijn om Chrome-apps te laden. Google raadt ontwikkelaars dan ook aan om hun Chrome-apps naar een web-app om te zetten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.