Ga naar inhoud

Opera 40 met ingebouwde gratis vpn-dienst gelanceerd


Aanbevolen berichten

Er is er een nieuwe versie van de browser Opera gelanceerd die over een nieuwe ingebouwde gratis vpn-dienst beschikt. Opera is daarmee de eerste grote browser die een dergelijke feature aanbiedt. Via een virtual private network (vpn) wordt er een versleutelde verbinding naar een server op een bepaalde locatie opgezet.

Het vpn zorgt ervoor dat al het verkeer naar de vpn-server is versleuteld, wat handig is voor gebruikers van openbare wifi-netwerken. Daarnaast kan de vpn-gebruiker hierdoor zijn locatie aanpassen, om bijvoorbeeld van diensten gebruik te maken die alleen in bepaalde landen toegankelijk zijn. In het geval van de Opera vpn-dienst kunnen gebruikers uit vijf locaties kiezen, namelijk Nederland, Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Singapore.

"We denken dat als meer mensen wisten hoe het internet echt werkt ze een vpn zouden gebruiken, en we hopen door onze browser-vpn gratis en gebruiksvriendelijk te maken, dat het een essentiële tool voor iedereen zal worden", zegt Krystian Kolondra van Opera. Hij stelt dat vpn's tot nu toe voornamelijk werden gebruikt door mensen die wisten hoe het internet werkt. De vpn-optie staat standaard niet ingeschakeld. Eenmaal ingeschakeld verschijnt er een vpn-icoon en kunnen gebruikers de vpn in- of uit te schakelen en een locatie te kiezen. Ook kan Opera zelf de meest optimale vpn-server selecteren, gebaseerd op netwerksnelheid, locatie en capaciteit. Opera 40 is nu te downloaden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.