Ga naar inhoud

Mozilla verwijdert Firefox-uitbreiding Web of Trust


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft de Firefox-uitbreiding Web of Trust (WOT) van addons.mozilla.org verwijderd, de officiële downloadlocatie voor alle Firefox-uitbreidingen. Web of Trust is een extensie die gebruikers waarschuwt of een website veilig is of niet. Onlangs kwam de Duitse televisie met de onthulling dat Web of Trust geanonimiseerde surfgegevens aan derde partijen doorverkoopt.

Deze gegevens zijn echter eenvoudig naar de originele gebruiker te herleiden en kunnen e-mailadressen, gebruikersnamen of andere identificerende onderdelen van url's bevatten. Het probleem is met de Firefox-versie van Web of Trust vastgesteld, maar de uitbreiding is ook voor andere browsers beschikbaar. Uit cijfers van Mozilla blijkt dat meer dan 870.000 Firefoxgebruikers de uitbreiding hebben geïnstalleerd. Inmiddels is die niet meer via addons.mozilla.org te downloaden. Op de eigen website claimt Web of Trust dat het meer dan 140 miljoen downloads heeft.

Mozilla kan schadelijke uitbreidingen bij Firefoxgebruikers op afstand blokkeren, maar Web of Trust is vooralsnog niet op de blocklist van Firefox te vinden. Web of Trust maakt op de eigen website op geen enkele manier melding van het voorval. Wel is er een reactie op het forum geplaatst, waar veel gebruikers verbolgen over de onthulling zijn. In de reactie stelt het MyWOT Team dat het de privacy van gebruikers zeer serieus neemt en gaat onderzoeken of de informatie niet goed beschermd en geanonimiseerd is. Waar nodig zal de ontwikkelaar naar eigen zeggen verbeteringen doorvoeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.