Ga naar inhoud

Facebook introduceert inloggen via usb-sleutel


Aanbevolen berichten

Om de accounts van gebruikers beter tegen aanvallers te beschermen ondersteunt Facebook nu ook inloggen via een fysieke usb-sleutel. De 'usb security key' fungeert als een tweede beveiligingsfactor tijdens het inloggen. Nadat het wachtwoord is opgegeven wordt de aanwezigheid van de Universal 2nd Factor (U2F) security key gecontroleerd.

Het usb-apparaat controleert daarnaast dat er ook echt op Facebook wordt ingelogd, wat phishing moet voorkomen. Op dit moment werken de usb-sleutels alleen met Chrome en Opera en op Android-toestellen met nfc-ondersteuning. Gebruikers moeten daarnaast hun usb-sleutel eerst bij Facebook registreren. Volgens Facebook helpen usb-sleutels bij het verder beveiligen van accounts. Ook Dropbox, Google, Windows 10 en GitHub ondersteunen inloggen via een fysieke beveiligingssleutel.

Yubico, fabrikant van de YubiKey, heeft Facebook bij de implementatie van de beveiligingsmaatregel geholpen. In de aankondiging stelt het bedrijf dat dankzij een usb-sleutel gebruikers geen sms hoeven te gebruiken, wat de veiligheid van alle mobiele apparaten vergroot. "De ondersteuning van U2F in Facebook is een belangrijke mijlpaal om het internet voor iedereen veiliger te maken", aldus Stina Ehrensvard van Yubico.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.