Ga naar inhoud

Adobe ziet afname van aanvallen op Flash Player


Aanbevolen berichten

Het aantal aanvallen op Flash Player is door een combinatie van factoren de afgelopen tijd sterk afgenomen, zo stelt Adobe. Flash Player is nog altijd een geliefd doelwit van exploitkits waarmee criminelen internetgebruikers ongemerkt infecteren. De kwetsbaarheden die deze exploitkits aanvallen zijn echter oud en al geruime tijd gepatcht. Gebruikers die hun Flash Player-versie up-to-date hebben lopen in dit geval geen risico.

Adobe stelt dat deze situatie aan verschillende factoren is te danken. Zo zorgt de automatische updatefunctie voor het sneller installeren van updates en heeft Adobe allerlei beveiligingsmaatregelen aan Flash Player toegevoegd die het lastig voor aanvallers maken om kwetsbaarheden te vinden en uit te buiten. Daarnaast hebben opsporingsdiensten een belangrijke groep exploitkit-ontwikkelaars opgerold en levert het gebruik van exploitkits minder op voor cybercriminelen.

Toch zegt Adobe niet achterover te leunen. "Advanced persistent threats (APTs) kiezen op basis van hun missie welke technologie ze zullen aanvallen. Als je software in een omgeving wordt gebruikt waar de APT het op heeft voorzien, dan zullen ze alles doen om de missie te voltooien", zegt Peleus Uhley van Adobe. Hij is dan ook blij met hackwedstrijden zoals de recente Pwn2Own-wedstrijd, aangezien Adobe hierdoor nieuwe manieren leert om de software te beschermen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • kweezie wabbit wijzigde de titel naar Adobe ziet afname van aanvallen op Flash Player
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.