Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
PC Helpforum wenst u een fijn eindejaar toe !

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Kevinvdd

Seagate Firecuda Compute VS Seagate Laptop SSHD (2016)

  Aanbevolen berichten

  Voor het optimale gebruik van mijn ps4 slim wil ik een grotere en snellere harde schijf. Een SSD is te duur qua prijs en gezien de statistieken amper een voorruitgang in vergelijking met deze twee SSHD schijven.

  Zijn deze twee schijven identiek aan elkaar, afgezien van het 1TB verschil? Of is de Seagate Laptop SSHD 1TB versie sneller dan de Seagate Firecuda 2TB?

  Uit de statistieken en reviews die ik lees via Google kan ik weinig opmaken. Het enige verschil wat ik kan lezen zijn de 512 bytes vs 4k equallogic en de fysieke afmetingen van de schijf zelf.

  Iemand enig idee wat het verschil tussen deze twee schijven is?

  https://tweakers.net/pricewatch/compare/331296;619489/

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  FireCuda is de geestelijk opvolger van de Desktop SSHD-serie en beslaat twee lijnen: een 2,5"-serie met modellen van 500 GB, 1 en 2 TB, en een 3,5"-reeks met varianten van 1 en 2 TB. Eén van de grootste veranderingen ten opzichte van zijn voorganger is de garantieduur: die is verhoogd van drie naar vijf jaar.

  Verder volgt het nieuwe model het standaardrecept voor een SSHD. In de schijf zitten twee platters van een terabyte, draaiend op 7200 rpm, aangevuld met 64 MB cache en 8 GB aan flashgeheugen van het MLC-type. Dat wordt gebruikt om de meestgebruikte bestanden te cachen, zodat die sneller beschikbaar zijn. De SSHD moet zo het 'SSD-gevoel' geven, terwijl je toch veel opslagcapaciteit voor relatief weinig geld krijgt.

   

  (Bron)

   

  Kijk  hier voor meer informatie over vergelijking tussen 1 en 2 TB versies en de testresultaten.

  aangepast door dorado

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • Hallo,

  Er zit een wezelijk verschil tussen de specificaties die u noemt.Als er wordt gekeken naar de Seagate Firecuda 3,5'' desktop sshd en de Seagate Firecuda 2,5'' laptop sshd dan wil ik weten wat hier het verschil tussen is. Waar ik naar kijk is de Seagate firecuda Compute 2,5'' VS de Seagate Laptop SSHD (2016) (8GB flash)

  Er zit een groot prijsverschil tussen de Compute 2,5'' 1tb en de Seagate Laptop SSHD (2016) (8GB flash) 1tb. 

  Waar ik benieuwd naar ben is het wezenlijk verschil tussen deze twee.

  https://tweakers.net/pricewatch/compare/569359;619489;331296/

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×