Ga naar inhoud

PC start niet op


YvesR
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo.

Ik heb een Medion pc met windows 7 op. Deze pc is niet op het net aangesloten en gebruik ik enkel als thuisstudio om muziek te maken. Nu wil de pc niet meer opstarten. Als ik de stroom inschakel lichten de lichtjes enkele seconden op en slaat de ventilator aan. Na een drietal seconden valt alles uit en doet hij niets meer. Is dit een kapotte voeding? Ik ben een leek en wil zelf niet aan mijn pc prutsen, behalve hem openen om stof af te halen. Wat kan ik het best doen? Ik ben van regio Waregem, is er een goed adres om dit na te zien/ te herstellen in mijn buurt? Dank u wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan het de voeding zijn als de ventilator enkele seconden draait als ik stroom geef en daarna uitvalt? Ik ga die link deftig lezen, maar ik ben bang dat ik iets verkeerd ga doen. Op die pc staan opnames van 2 cd's die ik nog moet uitbrengen en die ik niet kwijt mag spelen. Bedankt voor jouw feedback alvast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb het aangedurfd hem open te doen en de voeding uit te halen. Zie onderste foto, ik zag dan wel niet hoe of wat van kabeltjes ik moest loskoppellen voor de paperclip test. Met wat prutsen weer in elkaar gekregen. Toen viel me op dat de drukknop daar wat ging te zwieren. PC aangesloten en op het knopje gedrukt en de pc is in gang geschoten. Het was dus enkel een losse drukknop. Stom hé. Ik heb zitten zoeken om dit weer te bevestigen, maar dit lukt me niet. Enfin, met open kast kan ik ook werken :-). Droske, bedankt om me op weg te helpen. Hierdoor heb ik toch de aanzet tot de oplossing gekregen.

 

20171107_214155.thumb.jpg.63e73938799fbff8e1d8fa09d316e87c.jpg20171107_211745.thumb.jpg.200e1e416a2321c671bf0f7bc123d78c.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 uren geleden, YvesR zei:

Heb het aangedurfd hem open te doen en de voeding uit te halen. Zie onderste foto, ik zag dan wel niet hoe of wat van kabeltjes ik moest loskoppellen voor de paperclip test.

Maak nooit nog een voeding open terwijl alle voedingskabels nog aangesloten zijn aan het moederbord en de apparaten !!!!!!! Er zit een transfo in die hoge spanningen kan vrijgeven bij ondeskundig gebruik. Zelf blijf je ook niet buiten gevaar hoor.

Het is trouwens de 20 of 24 aderige kabel die naar het moederbord gaat die gebruikt wordt voor het doormeten van de spanningen.

 

Nu je de kast open hebt, maak de pc intern ook eens schoon, zeker de ventilatoren en het koelblok aan de processor en de videokaart (indien aanwezig). Opgelet: blijf met metalen voorwerpen uit de buurt van het moederbord en zorg er voor dat je zelf elektrisch ontladen bent. Statische elektriciteit is nefast voor elektronische componenten.

 

11 uren geleden, YvesR zei:

Het was dus enkel een losse drukknop. Stom hé.

Als je hier de startknop bedoelt en niet de schakelaar op de voeding dan kan ik dat wel geloven want het is een kwetsbaar elementje bij de Aldi desktops uit die jaren. Ik weet het uit ervaring.

In onderstaande afbeeldingen toon ik je zo een schakelaar zoals ik er al meerdere hersteld heb.

5a02c6bb9261a_PowerknopMEDIONPChersteld_1.thumb.JPG.46d0e932b5200fd1d0c6e317f0b4278e.JPG

 

5a02c6be4f6fa_PowerknopMEDIONPChersteld_2BIS.thumb.jpg.5492973534ce981cd122919a0b0f2b98.jpg

 

5a02c6c18c7f9_PowerknopMEDIONPChersteld_2.thumb.JPG.fefbaafd5c4e64d2bb610c3ddf586f85.JPG5a02c6c18c7f9_PowerknopMEDIONPChersteld_2.thumb.JPG.fefbaafd5c4e64d2bb610c3ddf586f85.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Droske, vooraleer ik aan de slag ging heb ik de voedingskabel en alle andere kabels weggedaan, er zat dus geen stroom meer op de pc. Ik dacht dat ik de voeding moest openhalen, voor de test, ik was dus mis.

Ik heb inderdaad van de mogelijkheid gebruik gemaakt om alles mooi te stofzuigen. De interne spinnenwebben zijn weg :-)

Ja, het is zo een front die ik heb. Probleem is de drukschakelaar die niet meer op het metalen front zit. Dat kan je zien op mijn eerste foto, is verbonden met wit-groene draad, is een drukknop met lampje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, YvesR zei:

Ja, het is zo een front die ik heb. Probleem is de drukschakelaar die niet meer op het metalen front zit. Dat kan je zien op mijn eerste foto, is verbonden met wit-groene draad, is een drukknop met lampje.

Nu je me er op wijs zie ik het ook in de afbeelding. Daar moet toch flink wat kracht op uitgeoefend geweest zijn om dat er uit te drukken, amai.

Als de klips niet gebroken zijn kun je dat gewoon terug in het metalen voorfront klikken. Bekijk het eens rustig hoe het allemaal in elkaar zit alvorens dat te doen. Je hebt er een minimum aan technisch inzicht voor nodig.

En in welke staat bevind zich de drukknop?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.