Ga naar inhoud

recaptcha op formulier-pagina plaatsen?


derick2

Aanbevolen berichten

Het groene slotje heeft niets te maken met (re)captcha.

 

Even wat achtergrond informatie: 

Google wilt eigenlijk het internet compleet beveiligd hebben (dus met https://), om dat extra te supporten, laten ze sinds oktober 2017 op websites die onveilig zijn, het "niet veilig" labeltje zien 

formulier-zonder-ssl-300x184.png

 

Dit doet google niet zomaar op alle pagina's. Dit doen ze alleen op webpagina's waar formulieren op staan, formulieren zijn namelijk door de gebruiker ingevulde gegevens, en deze moeten beveiligd opgestuurd worden. Zeker gebruikersnamen en wachtwoorden. 

 

Een beveiligde website (groen slotje) heeft daarom dus een SSL certificaat, en kunnen mensen via https:// verbinding maken, zoals pc-helpforum dat heeft.

Een SSL certificaat is niet gratis. Er zijn wel gratis diensten zoals letsencrypt die gratis SSL certificaten leveren, maar deze certificaten zijn maar een paar maanden geldig, en moeten dus elke paar maanden vernieuwd worden.

Sommige web-providers leveren een automatische SSL dienst. De provider vraagt dan automatisch elke 2 a 3 maanden via let's encrypt een certificaat aan voor jouw website en past die dan toe.

 

Let op! er zijn er niet veel die dit doen.

 

 

Heb je WEL al een SSL certificaat, maar laat je website zien dat het "niet veilig" is, dan zou het kunnen zijn dat je formulier (of formulieren) niet via https://  worden verzonden. Dit kun je oplossen door dit WEL over SSL te verzenden. Wanneer je website verschillende bronnen gebruikt die over http:// worden geraadpleegd, kan google ook het "niet veilig" labeltje weergeven. 

 

Als je dus WEL al een SSL certificaat hebt, en google geeft toch aan dat je "niet veilig" bent, dan kun je in de console kijken waarom google chrome vindt dat de website "niet veilig" is. Op deze website kun je daar wat meer uitleg over vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.