Ga naar inhoud

Intel: Eind januari voor alle recente processors updates


Aanbevolen berichten

Eind januari zijn er voor alle recente Intel-processors beveiligingsupdates beschikbaar die gebruikers tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen moeten beschermen, zo heeft Intel-ceo Brian Krzanich tijdens zijn keynote op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas laten weten.

De processors van Intel zijn kwetsbaar voor zowel Spectre als voor Meltdown. Volgens Krzanich zijn er nog geen berichten binnengekomen dat de twee aanvallen zijn gebruikt om gegevens van gebruikers te stelen. Intel werkt inmiddels aan updates en stelt dat die voor meer dan 90 procent van de recente processors binnen eek week beschikbaar zullen zijn. Voor de overige processors zal dit eind januari worden. Het gaat hierbij om processors die in de afgelopen vijf jaar zijn uitgekomen.

Wat betreft de impact van de updates op de prestaties van de computer is dit afhankelijk van waar ze voor worden gebruikt, merkte Krzanich op. Bij sommige "workloads" zijn de gevolgen groter dan bij andere. De Intel-ceo gaf echter aan dat er wordt gewerkt om de impact te beperken. Verder adviseerde hij het publiek om updates van systeemleveranciers en beveiligingsupdates voor het besturingssysteem zo snel als mogelijk te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.