Ga naar inhoud

Melding niet ingevulde cellen


RobertRietdijk

Aanbevolen berichten

Beste forum leden,

 

Ik zit met een vraagje, ik ben een beetje aan het stoeien met VB maar kom niet ver genoeg. Ik heb een document die wij gebruiken voor inspecties van cv ketels echter gebeurd het vaak dat collega's een regeltje over het hoofd zien en vergeten in te vullen. Het document komt dan uiteindelijk bij ons op de zaak waar wij constateren dat het niet compleet is ingevuld. De desbetreffende monteur moet dan of het rapport aanvullen of zelfs weer naar de klant met de nodige kosten. Ik wil graag formules inbouwen dat alle cellen die ingevuld moeten worden ook echt ingevuld moeten zijn. Bijvoorbeeld dat ze bij het openen van het document allemaal rood zijn en zodra je wat ingevuld heb dat hij dan gewoon grijs kleurt bijvoorbeeld. Ik had nu onderstaande formule er in staan maar die is maar voor 1 cel en als je eerst niks invult en later wel dan blijft de foutmelding in cel E8 staan. Kan iemand mij misschien verder helpen met deze kwestie?

 

Alsvast heel erg bedankt voor jullie moeite

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal target As Range)
'de volgende regel zorgt ervoor dat de code alleen wordt uitgevoerd
'wanneer de cel die veranderd werd A1 is.
If target.Address = "$E$14" Then
'Wanneer A1 leeg is, dan moet er een melding komen dat je
'er iets in moet zetten
  If Range("E14").Value = "" Then
  'Dit is de melding
   MsgBox ("U mag dit veld niet leeg laten")
  'Wellicht wil je de cel ook nog een default waarde meegeven
   Range("E8").Value = "Rapport is niet compleet ingevuld!"
  End If
End If
End Sub

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak gebruik van een userform die de collega's moeten invullen, (niet ingevuld geraak je niet verder) Als je je bestandje post ( zonder gevoelige info) maak ik wel een voorzet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allemaal als eerste bedankt voor de moeite die jullie nemen om te reageren en om mij te helpen. Ik heb het documentje bijgevoegd en hoop dat jullie er wat mee kunnen. De velden die verplicht ingevuld moeten worden heb ik rood gemaakt om het duidelijk te maken. Bij opmerkingen bijvoorbeeld is alleen het eerste blokje verplicht omdat er soms ook "geen" ingevuld word en dus niet alle regels gevuld hoeven te zijn. Verder heb ik het zo ingesteld dat het blad normaal beveiligd is en dat alleen de rode/grijze cellen bewerkt kunnen worden. Graag zou ik ook weten hoe het ingesteld moet worden zodat ik het later ook op andere documenten kan toepassen. Mochten er mensen zijn die mij rechtstreeks willen helpen dan kunnen we eventueel ook contact houden via de mail. scios@schoutentechniek.nl

 

Alvast onwijs bedankt voor de hulp

PO1 2018 atmosferisch toestel GAD-GAR forum.xlsm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet er wel bij zeggen dat het niet heel handig is als je de cellen op volgorde moet invullen. Dus cel A1 niet ingevuld dat je dan ook niet verder kan. In deze documenten gaan wij vaak van pagina 1 naar pagina 3 en vervolgens naar pagina 2. Het lijkt mij het mooiste dat je een pop-up melding krijgt dat niet alles is ingevuld zodra je hem wilt opslaan en dat bijvoorbeeld de "vergeten" cellen rood worden. Ik heb natuurlijk geen idee of dit mogelijk is maar dat lijkt mij een ideale manier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.