Ga naar inhoud

Google beschermt Chrome-gebruikers tegen Spectre-aanvallen


Aanbevolen berichten

Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht die gebruikers tegen de twee Spectre-aanvallen moet beschermen. Ook beschikt de browser nu over een sterkere pop-upblocker. Chrome 64.0.3282.119 verhelpt in totaal 53 kwetsbaarheden waardoor een aanvaller in het ergste geval code binnen de context van de browser had kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen.

24 kwetsbaarheden die in Chrome 64 zijn gepatcht werden gerapporteerd door externe onderzoekers. Google betaalde hen 22.000 dollar, hoewel het uiteindelijke bedrag hoger zal liggen omdat nog niet alle beloningen zijn vastgesteld. De bescherming tegen de Spectre-aanvallen, die misbruik van kwetsbaarheden in processors maken, moet voorkomen dat een aanvaller via JavaScript informatie uit het geheugen van de computer kan stelen, zoals wachtwoorden.

Verder introduceert Chrome 64 een sterkere pop-upblocker. Twintig procent van de klachten die Chrome-desktopgebruikers doen gaat over ongewenste content. Het gaat dan bijvoorbeeld om third-party websites die vermomd zijn als een speelknop of transparante overlays op websites die alle clicks afvangen en een nieuwe tab of nieuw venster openen.

Dergelijke methodes worden geregeld door scamsites en voor de verspreiding van adware en andere ongewenste software gebruikt. Om gebruikers hier tegen te beschermen zal de pop-upblocker in Chrome 64 nu het openen van nieuwe tabs of vensters via automatische redirects en andere misleidende manieren tegengaan. Updaten naar Chrome 64 zal op de meeste systemen automatisch gaan.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.