Ga naar inhoud

VLC media player 3.0 lang ondersteund met beveiligingsupdates


 Delen

Aanbevolen berichten

Vandaag is versie 3.0 van de populaire mediaspeler VLC media player verschenen die lang op beveiligingsupdates zal kunnen rekenen, zo heeft ontwikkelaar VideoLAN aangekondigd. De 3.0-versie van VLC is aangemerkt als "Long Term Support" en zal de laatste versie zijn voor Windows XP en Vista, Mac OS X Lion, Mountain Lion en Mavericks, iOS 7 en 8 en Android 2.x tot en met 4.1.x.

VideoLAN laat wel weten dat de ondersteuning van Windows XP op een "best-effort basis" zal zijn. De mediaspeler zou op de oude Windows-versie moeten blijven werken, maar niet zonder beperkingen. Naast allerlei audiovisuele verbeteringen en features ondersteunt VLC 3.0 ook keystores voor het laden en opslaan van wachtwoorden voor veelgebruikte protocollen zoals http, smb, sftp, ftp en rtsp.

In de aankondiging van de nieuwe mediaspeler wordt geen melding gemaakt van verholpen kwetsbaarheden. In december werd bekend dat de Europese Commissie een beloningsprogramma is gestart om kwetsbaarheden in VLC financieel te belonen. De mediaspeler is op alle workstations van de Europese Commissie geïnstalleerd. VLC media player 3.0 is te downloaden via VideoLAN.org.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.