Ga naar inhoud

Microsoft blokkeert April 2018 Update voor Intel en Toshiba SSD's


Aanbevolen berichten

Het was al langer bekend dat de nieuwste versie van Windows 10 problemen had met verschillende SSD's, maar nu zorgt het bedrijf ervoor dat computers met deze hardware de update niet langer krijgen.

 

Het gaat om de Intel SSD 600p, Intel SSD Pro 6000p, Toshiba XG4, XG5 en BG3-series. Systemen met de Intel drives krijgen te maken met de zwarte UEFI-schermen en kunnen Windows niet meer starten en gebruikers met de Toshiba SSD's krijgen te maken met oververhitte drives en snel leeglopende accu's.

Terugdraaien

Gebruikers die deze drives in hun systeem hebben en de nieuwste update al hebben geïnstalleerd wordt aangeraden een rollback uit te voeren of, als het herstelproces faalt, de vorige versie van Windows 10 opnieuw te installeren.

Microsoft zegt in verschillende ondersteuningsthreads intensief samen te werken met de fabrikanten om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Het is nog niet bekend wanneer er een patch voorhanden is.

 

bron: Webwereld.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.