Ga naar inhoud

Adobe dicht 87 kwetsbaarheden in Reader en Acrobat


Aanbevolen berichten

Adobe heeft beveiligingsupdates voor Adobe Reader en Acrobat uitgebracht die in totaal 87 kwetsbaarheden verhelpen, waarvan er 39 als ernstig zijn aangemerkt. Het is daarmee de op twee na grootste patchronde in de geschiedenis van de pdf-lezers.

In juli van dit jaar zette Adobe een nieuw "record" met een update voor 104 beveiligingslekken in Adobe Acrobat en Reader. Twee jaar eerder verscheen er een patch voor 92 kwetsbaarheden. Via de beveiligingslekken kan een aanvaller in het ergste geval volledige controle over een systeem krijgen. Alleen het openen van een kwaadaardige pdf-document is in dit geval voldoende. De resterende kwetsbaarheden zijn door Adobe als "belangrijk" bestempeld en maakten het mogelijk om informatie te achterhalen.

Gebruikers krijgen het advies om "snel" te updaten naar Acrobat DC of Acrobat Reader versie 2019.010.20064, Acrobat 2017 of Acrobat Reader 2017 versie 2017.011.30110, Acrobat DC Classic of Acrobat Reader Classic versie 2015.006.30461 voor Windows en macOS. Updaten kan via de automatische updatefunctie van de pdf-lezer, door de pdf-lezer handmatig naar updates te laten zoeken of de website van Adobe. Het softwarebedrijf zegt niet bekend te zijn met exploits die misbruik van de nu verholpen kwetsbaarheden maken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.