Ga naar inhoud

Kolom voor eigen opmerkingen toevoegen aan draaitabel


RKE3

Aanbevolen berichten

Is het mogelijk een kolom toe te voegen aan draaitabel waarin je eigen opmerkingen kan plaatsen?

 

Ik schrijf nu soms het een en ander achter de draaitabel, als er echter iets verandert in de rijen van de draaitabel, staan al deze aantekeningen niet meer in de juiste rij.

 

Graag zou ik een lege kolom willen toevoegen aan de draaitabel waarin ik mijn aantekeningen kan plaatsen. Als ik dan filters toepas in de draaitabel, blijven de opmerkingen bij de juiste rijen staan, doordat deze mee gefilterd worden. Ik heb dit niet kunnen vinden als standaard optie in Excel.

 

Als dit mogelijk is, vraag ik me ook af wat er zou gebeuren als er niet gefilterd wordt, maar als de data in de gegevensbron wordt aangepast, waardoor er rijen vervallen en/of worden toegevoegd in de draaitabel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

23 minuten geleden, emielDS zei:

plaats een extra kolom in uw tabel

Ik wil een extra kolom juist in de draaitabel, niet in de tabel. De opmerkingen die ik wil plaatsen zijn vaak ook niet bij de individuele rijen in de tabel, maar bij de sommaties daarvan in de draaitabel.

 

Ik weet niet of dit iets uitmaakt, maar de draaitabel in kwestie gebruikt 5 kolommen van de tabel.

1 bij kolommen;

3 bij rijen;

1 bij waarden

 

Het toevoegen van een kolom aan de tabel zelf, i.p.v. aan de draaitabel heeft volgens mij geen effect, dit veld is immers niet geselecteerd voor de draaitabel.

Het toevoegen van een extra kolomveld vermenigvuldigd het aantal kolommen van de draaitabel met het aantal verschillende waarden in die kolom

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.