Ga naar inhoud

AdwCleaner detecteert vooraf geïnstalleerde software


Aanbevolen berichten

De populaire gratis adware-verwijdertool AdwCleaner is van een nieuwe feature voorzien waardoor die ook vooraf geïnstalleerde software kan detecteren en verwijderen. Veel computers worden geleverd met aanvullende software die door de fabrikant is geïnstalleerd, ook bekend als 'bloatware'.

"De meeste vooraf geïnstalleerde software is niet nodig voor het functioneren van de computer. Sterker nog, in sommige gevallen kan het een negatieve impact op de prestaties van de computer hebben", aldus David Ruiz van Malwarebytes, het securitybedrijf dat sinds 2016 de eigenaar van AdwCleaner is. Naast de gevolgen voor het systeem vindt Malwarebytes dat gebruikers zelf de keuze moeten hebben welke software op hun systeem geïnstalleerd is.

Het securitybedrijf benadrukt dat het vooraf geïnstalleerde software niet als malware beschouwt, maar dat sommige gebruikers het als hinderlijk ervaren. Het verwijderen van deze software kan soms lastig zijn, aldus Ruiz. Met de nieuwste versie van AdwCleaner is het nu mogelijk om onnodige vooraf geïnstalleerde applicaties in quarantaine te plaatsen of te verwijderen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

HIER een recent scanresultaat waarbij de nieuwe aanpak van AdwCleaner wordt bevestigd:

 

Ik vind dat de bemoeienis van Malwarebytes hier toch wel te ver gaat.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.