Ga naar inhoud

Vraagje voor het verbinden van meerdere fans op het moederbord


Aanbevolen berichten

Dus ik heb sinds laatst het idee om mijn PC te overbouwen in een nieuwe kast die (8 fans) ondersteunt (Voorkant 3x, achterkant 1x, bovenkant 2x, onderkant 2x)

Maar ik zag net in me oude kast dat de 4 standaard fans (3x voorkant, 1x achterkant) is verbonden met een FAN-HUB.. 

Maar mijn moederbord (MSI B360M PRO-VH) heeft maar 1 SYS-FAN Header waar die FAN-HUB is op aangekoppelt..

Dus mijn vraag is.. kan ik al mijn extra fans aansluiten op een nieuwe  FAN-HUB (Thermaltake Commander FP) samen met de standaard kast fans? (De nieuwe kast ondersteunt 2 boven fans, en 2 onder fans) in totaal 8 fans..

of is het beter dat ik mijn overige fans die ik erbij plaats (2 boven fans, 2 onder fans) verbind met een MOLEX? 

de fans zijn PWM controlled en de FAN-HUB ook.. dus dit zou waarschijnlijk geen probleem zijn qua automatische snelheid aanpassingen dankzij de BIOS, Windows programma die de fans in de gaten houdt? ..

en kan de SYS-FAN header wel een FAN-HUB handelen die verbonden is met 8 fans?

En wat als ik ze verbind met MOLEX is de Âmpere, voltage dan goed? (5 Ämpere, 12 volt) of zal de Molex de fans overladen en schade toebrengen aan mijn onderdelen, en kan dit ook kwaad als ik die FAN-HUB aansluit op mijn

SYS-FAN header? mijn Voeding is (Coolermaster ELITE V3 600 watt) Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want dit frustreert mij al een paar dagen.. :)

 

Groetjes!

aangepast door Brent Segers
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Brent Segers wijzigde de titel naar Vraagje voor het verbinden van meerdere fans op het moederbord

Hoi Brent,

Op je moederbord zit normaal een CPU Fan header en een SYS Fan header, op de SYS Fan header kan je deze Thermaltake Commander FP aansluiten.

Voeding krijg je dacht ik via een SATA aansluiting die voorzien is op de Thermaltake Commander FP zodat je SYS Fan header niet belast word door 8 fans maar hun stroom krijgen door deze SATA aansluiting. Door een verbinding te leggen tussen deze Fan hub en je SYS Fan aansluiting kan je toch via het BIOS je fans laten aansturen.

Alleen kan de Thermaltake Commander FP niet de snelheid regelen van 3-pins fans

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...