Ga naar inhoud

Celadres weergeven


John64T
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik weet hoe ik het adres van een cel moet weergeven door de formule "=ADRES(VERGELIJKEN(A1;Blad2!A$1:A$1000;0);1;4)" te zetten in cel C1 die dan in cel a1 een waarde leest en deze opzoekt in Blad 2.

Ik weet ook hoe ik in meerdere tabellen kan zoeken door de formule meerdere keren te gebruiken in 1 langere formule zoals bv: "=ALS.FOUT(ADRES(VERGELIJKEN(A1;Blad2!A$1:A$1000;0);1;4);ADRES(VERGELIJKEN(A1;Blad2!E$1:E$1000;0);5;4)"

Maar is het ook mogelijk om met een korte formule te zoeken naar een waarde die niet in een vaste kolom/tabel staat zonder dat ik de formule meerdere keren moet herhalen? Ik wil dus in blad 1 in cel A1 bv 301 zetten zodat in cel c1 de celwaarde i1 komt te staan, zonder een hele lange formule te hoeven maken (het kan voorkomen dat ik 8 tabellen naast elkaar heb, zodat de formule die ik nu gebruik gigantisch lang word.

Of nog simpeler gezegd: is er een formule die het celadres van een cel kan vinden en weergeven waarvan niet bekend is in welke kolom en rij de waarde die we zoeken staat? Dus in mijn voorbeeld: hoe zet ik in c2 een formule die het adres weergeeft van de celwaarde in Blad2 die overeenkomt met cel a2 (hier dus 401). Als ik in cel a2 dan 402 typ wil ik in c2 het celadres van de cel in Blad2 met waarde 402.

Ergens vermoed ik dat dit heel simpel moet zijn, maar het lukt me niet om het te vinden.

Celadres weergeven.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als ik zeg dat ik misschien 100 tabellen heb i.p.v. de 3 in mijn voorbeeld dan begrijp je waarschijnlijk dat mijn formule veel te lang word. Ik zocht dus iets waarmee ik een unieke waarde in een werkblad kan zoeken zonder dat bekend is in welke kolom of rij die staat.  Of dit handig is weet ik niet, maar ik kwam er zelf niet uit.  Bedankt dus voor je hulp!

 

Met een kleine aanpassing van A1 naar A2 in de gedeeltes van Blad1! krijg ik het goede antwoord. 

=ALS.FOUT(ADRES(SOMPRODUCT((Blad2!A:K=Blad1!A2)*RIJ(Blad2!A:K));SOMPRODUCT((Blad2!A:K=Blad1!A2)*KOLOM(Blad2!A:K));4;;);"niets gevonden")
Link naar reactie
Delen op andere sites


Sorry, zie nu pas dat de formule wordt doorgetrokken naar onderen,  had de regel uit de tekst gekopieerd en geplakt.

 

Mijn vraag is hiermee beantwoord,  topic kan wat mij betreft gesloten worden.

 

Nogmaals bedankt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...