Ga naar inhoud

Edge-gebruikers via nep-update geïnfecteerd met ransomware


Aanbevolen berichten

Gebruikers van Microsoft Edge zijn het doelwit van een aanval waarbij wordt geprobeerd om het systeem via een zogenaamde browser-update met ransomware te infecteren. Voor het ontsleutelen van de data moet een bedrag van tussen de 2500 en 5000 dollar worden betaald, zo meldt Malwarebytes.

De meeste ransomware-aanvallen die in het nieuws komen richten zich op grote organisaties en bedrijven. Eindgebruikers zijn echter ook nog steeds een doelwit. Bij de nu waargenomen aanvallen worden Edge-gebruikers via via malafide advertenties automatisch doorgestuurd naar een website die stelt dat ze handmatig een browser-update moeten installeren om de pagina te kunnen bekijken.

In werkelijkheid bevat het aangeboden bestand de Magniber-ransomware die allerlei bestanden op het systeem versleutelt en losgeld voor de decryptie eist. Eind vorig jaar gebruikte de Magniber-groep nog malafide advertenties om ongepatchte gebruikers van Internet Explorer automatisch met ransomware te infecteren. Bij de nu waargenomen aanvallen, gericht tegen Zuid-Koreaanse Edge-gebruikers, moet het slachtoffer zelf de zogenaamde update installeren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.