Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Calvus

Medewerker
 • Aantal items

  223
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Calvus

 • Titel
  Vaste Bezoeker

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Vista - Windows 7 - Windows 10 - Zorin 12.4

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

3.858 profielweergaven
 1. @ Laurens, Bedankt voor de reply . Een moderator zal wel een slotje over hebben om dit topic te sluiten, verder veel computerplezier!
 2. Wat bedoel je hiermee? Heb jij de back-up, zijnde "cc_****** _ ***XX .reg" een andere naam gegeven? ?? Eerlijksheidshalve moet ik toegeven dat ik je redenering niet kan volgen.
 3. Vandaag opgeruimd? Staat er dan bij documenten dit: cc_20200629_***xx(een nummer).reg ? Ja, maak dan nu een nieuwe map aan, geef ze een naam en plaats dat .reg bestandje daarin. Indien je nu CCleaner nog eens laat opruimen, moet je éénmalig de back-up naar die nieuwe aangemaakte map verwijzen. De volgende keren hoeft dat niet meer, dan wordt automatisch dezelfde door jou aangemaakte map geopend en hoef je enkel nog op "opslaan" te klikken. Ik ben nu even een paar uur offline, ik kom daarna hier terug even piepen.
 4. De versie speelt geen rol, je moet zelf een map aanmaken. Vraagje: toen je de vraag kreeg om een back-up op te slaan hebje op "Ja" geklikt? Dan zou er toch een scherm moeten verschenen zijn, waar je moest aanduiden waar je die back-up wenste op te slaan? Je krijgt een voorstel maar daar had je dan moeten kunnen verwijzen naar die zelf gemaakte map. Indien je dat niet gedaan hebt, staat die back-up ergens anders! Wanneer heb je CCleaner voor het laatst laten opruimen (=datum)? Vandaag?
 5. Neen, de "Slim-versie" is niet beter. Indien je deze versie als installatiebestand kiest moet je helemaal niet oppassen dat je ongewenste software van derden aangeboden krijgt. Zoals bv bij CCleaner --> "Google Chrome" als extraatje wordt geïnstalleerd als je niet oppast en dat bewuste vinkje niet opmerkt en verwijdert. Eens de "Slim-versie" geïnstalleerd en CCleaner meld mij dat er een update beschikbaar is sluit ik CCleaner. Ik typ dan in mijn browser "CCleaner builds" --> ik klik op de gegeven mogelijkheid --> de "Slim-versie" of klik op de website zelf en er opent een scherm van Piriform met drie mogelijke downloads, ik neem steeds de onderste van de drie nl de "Slim-versie" en die laat ik installeren over de bestaande installatie op mijn computers. Ik heb dus zo totaal geen omkijken naar of er ongewenste extra's worden aangeboden, want dat is niet zo! Heb je een nieuwe map aangemaakt om de back-ups op te slaan?
 6. Indien je CCleaner nog moet installeren, kies dan voor de "Slim-versie". Met dit installatiebestandje moet je géén schrik hebben dat er ongevraagde extra aangeboden extra's mee geïnstalleerd worden. Hier de juiste link: https://download.ccleaner.com/slim/ccsetup568_slim.exe Die back-up moet je zeker doen, je moet echter wel een nieuwe map aanmaken waar die back-up moet geplaatst worden! CCleaner maakt zelf géén map aan. Ik heb die map de naam "CCleaner back-ups" genoemd. In tegenstelling tot "Eusing Free Register Cleaner", die zijn back-ups in een map binnen het eigen programma bewaard. Maar ... desondanks, nadat je CCleaner zijn werk hebt laten doen, zul je nog steeds restanten van een verwijderd programma (AVG bv.) in het reguliere "register" terugvinden. Waar ze normaliter géén kwaad kunnen!
 7. Ik heb altijd AVG AntiVirus gebruikt en (al zeg ik het zelf) ken AVG al jaaaaaaaaaren als mijn broekzak. Ik gebruik echter AVG momenteel niet meer. De normale weg om AVG (en andere progjes) te verwijderen is via het "Configuratiescherm" >> "Programma's en onderdelen". Het gebruik van "Revo" was in deze niet aangewezen. Als het via "Configuratiescherm niet lukt dan pas mag AVG Remover of AVG Clear (naargelang welke versie) ingezet worden. Meestal lukt het dan wel om van AVG afscheid te nemen. Zelfs na gebruik van één van beide verwijdertooltjes, blijven er nog restanten achter, die enkel via "Regedit" (als administrator) in het register te verwijderen zijn. Ik wil er wel op wijzen dat de restanten die in het register achterblijven, de goed werking van je computer totáál niet in de weg staan. Omdat het werken in het "register" niet alledaags is, wil ik de werkwijze hier niet zomaar neerschrijven. Indien TS zich eventueel wel bekwaam acht in het register te duiken (op eigen risico), dan lees ik het wel en plaats ik de juiste te volgen werkwijze. Toch even herhalen: wat er aan restanten in het register achterblijft heeft géén invloed op de werking van je systeem!
 8. Wat kun je doen als upgraden van Windows 10 niet lukt? Elk half jaar biedt Microsoft nieuwe onderdelenupdates aan . Deze hoef je niet gelijk te installeren, je kunt ze tegenwoordig bijna anderhalf jaar overslaan, maar na verloop van tijd zul je toch een upgrade moeten doen omdat je anders geen maandelijkse beveiligingsupdates meer krijgt. Toch lukt zo'n upgrade niet altijd bij iedereen. Wat kun je dan doen? Je hebt drie opties. ♠ 1. Via "Windows Update" Probeer altijd eerst via Windows Update de nieuwste versie te krijgen: ga in Windows 10 naar: "Instellingen" >> "Bijwerken en beveiliging" >> "Windows Update" en klik op "Naar updates zoeken". Het kan zijn dat je eerst nog de maandelijkse updates binnenkrijgt, maar als je die eenmaal hebt en de pc herstart dan krijg je de volgende versie van Windows 10 aangeboden als het goed is. Klik dan op Downloaden en installeren. ♠ 2. Via website "Microsoft met Update-assistent" Bijwerken met de Update-assistent: Je kunt naar deze website van Microsoft gaan en klikken op "Update nu" Via de Update-assistent wordt je pc bijgewerkt naar een volgende versie van Windows 10 versie (waarbij je persoonlijke bestanden en de meeste apps behouden blijven). ♠ 3. Via website Microsoft met Media Creation Tool (voor gevorderden) Je kunt ook met de Media Creation Tool (Hulpprogramma) de iso van Windows 10 downloaden of je pc direct bijwerken met het Hulpprogramma. Je kunt de laatste versie van Windows 10 hier downloaden (Kies tweede optie: Hulpprogramma nu downloaden) Je kiest voor "Deze pc nu bijwerken" (voor de meeste mensen aan te raden) of je maakt hiermee een installatie-usb of -dvd met Windows 10 voor een nieuwe, schone installatie (voor gevorderden): Als je kiest voor "Deze pc nu bijwerken" dan wordt je computer bijgewerkt naar de laatste versie van Windows 10. Je persoonlijke bestanden en de meeste apps worden gewoon behouden. *** Lees ook vooral de nuttige info die vermeld wordt in onderstaande eerste link: Microsofts tien geboden voordat je Windows 10 gaat upgraden (klik) Hoe kun je zien welke versie van Windows 10 je hebt? (klik) Bron: GratisSoftware.nl
 9. In juli weer optionele 'preview' updates voor Windows 10. Microsoft heeft bekendgemaakt dat in juli de optionele updates voor Windows 10 weer uitgebracht zullen worden. Deze updates verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand en worden niet automatisch geïnstalleerd. Ze zijn meer bedoeld voor bedrijven die dan alvast kunnen uittesten of de foutoplossingen in de updates niet voor nieuwe problemen zorgen. De maand erna verschijnen deze reparaties gewoon in de reguliere maandelijkse updates, want Windows 10 updates zijn cumulatief. Ons advies voor thuisgebruikers is altijd om deze optionele updates uit de derde/vierde week van de maand niet te installeren omdat ze soms nieuwe problemen opleveren en je ze de maand erna - beter getest - toch ook krijgt. Microsoft heeft het bèta/test-karakter van deze optionele updates nu benadrukt door ze 'Preview' te noemen. Het zijn dus geen updates die al af zijn. En in het vervolg zullen ze alleen nog in de derde week van de maand uitkomen, zegt Microsoft. Installeer de "preview" updates niet, wacht gewoon op de volgende maandelijkse cumulatieve update Maar ons advies blijft hetzelfde: installeer deze optionele preview-updates niet en wacht op de beveiligingsupdates van de tweede dinsdag van de maand erna. Dan krijg je dezelfde reparaties ook, maar wel goed getest. Sowieso worden de belangrijke updates van Microsoft (beveiliging) automatisch geïnstalleerd, dus je hebt er geen omkijken naar. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wederom een volledige weergave van GratisSoftware.nl maar toch nuttige info mijn inziens!
 10. Adobe: verwijder Flash voor 1 januari 2021 van je pc. Producent Adobe heeft gebruikers gevraagd om voor 1 januari 2021 de Flash-plugin van hun pc te verwijderen. Flash is dan 'End of life' en krijgt geen updates meer na die datum. De plugin is dan onveilig (omdat lekken niet meer dichtgeplakt worden) en moet niet meer gebruikt worden, omdat internet criminelen anders misbruik zullen maken van gevonden kwetsbaarheden. Later dit jaar zal Adobe ook meldingen in Flash laten zien waarin opgeroepen wordt om de plugin te deïnstalleren. Na 1 januari 2021 zal Flash-inhoud ook geblokkeerd worden en niet meer afspelen in Flash Player. Tevens kan Flash dan niet meer gedownload worden van de site van Adobe. Veel browsers ondersteunen Flash al niet meer (of alleen als je de plugin handmatig aanzet) en veel websites zijn al overgestapt op modernere, veiligere HTML5 technieken. Dus je kunt Flash ook nu al verwijderen van je pc (althans: de losse Flash-plugin voor Firefox, Opera, Safari of andere browsers), want je zult er niet veel aan missen waarschijnlijk In Chrome en de Windows 10-browsers Edge en Internet Explorer wordt de Flash-plugin standaard meegeleverd (maar staat de plugin uitgeschakeld). Die kun je nog niet verwijderen, maar dit zullen Microsoft en Google doen voor 31 december 2020. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Integrale weergave van bron: GratisSoftware.nl
 11. Hoe kun je Cortana uitschakelen en de knop verwijderen In Windows 10 versie 2004 (de Mei 2020 Update die vanaf 27 mei is te verkrijgen) krijgt digitale assistent Cortana van Microsoft een prominente plek op de taakbalk. Naast het grote zoekvak (lees hier hoe je dat kunt verwijderen) zie je nu een rond icoontje: de Cortana-knop. Allemaal leuk en aardig, maar Cortana is helemaal niet beschikbaar in het Nederlands, dus Nederlandse gebruikers hebben er niks aan. De onnodige Cortana-knop kun je dus net zo goed gelijk verwijderen van je taakbalk. En/of Cortana uitschakelen of Cortana geheel verwijderen van je systeem. Wij laten alle drie de opties zien. 1. Verwijder Cortana-knop van de taakbalk Als je alleen de Cortana-knop verwijderen in Windows 10 versie 2004 genoeg vindt dan gaat dat als volgt. Rechtsklik op de ronde Cortana-knop en haal het vinkje weg bij "De knop Cortana weergeven" Nu heb je een taakbalk zonder Cortana: 2. Zet uit dat Cortana automatisch opstart en op de achtergrond draait Als je Cortana toch niet gebruikt dan kun je net zo goed uitzetten dat Cortana opstart met je pc en op de achtergrond mag draaien (en je computer onnodig belast). Ga naar "Instellingen" >> "Apps en onderdelen" - selecteer Cortana en kies "Geavanceerde opties" Zet de schakelaars uit bij: App machtigingen Microfoon Achtergrond-apps Wordt uitgevoerd bij aanmelding Cortana Zo kan Cortana geen gebruikmaken van je microfoon, niet op de achtergrond draaien en start de digitale assistent van Microsoft niet automatisch op met je pc. 3. Cortana verwijderen van je pc Bij "Instellingen" >> " Apps en onderdelen" staat Cortana vermeld, zoals we hierboven zagen, maar de knop "Verwijderen" is grijs (niet actief). Als je Cortana toch wilt deïnstalleren en geheel verwijderen van je computer dan kan dat op twee manieren. ** Met software van derden Dus als je Cortana wilt verwijderen dan moet dat met software van derden zoals CCleaner of Revo Uninstaller, Geek Uninstaller of Bulk Crap Uninstaller. Als je een van deze programma's gebruikt dan kun je hiermee Cortana deïnstalleren. Meestal staat Cortana dan vermeld bij Windows/Microsoft Store Apps. ** Met PowerShell Als je geen extra software wilt installeren dan kan het ook met PowerShell in Windows 10. Voor gevorderden! Zoek "PowerShell" in het zoekvak en kies "Powershell Als administrator uitvoeren" Kopieer het volgende commando in Powershell en klik "Enter": Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage Daarna moet je je pc herstarten. Nu wordt Cortana voor de huidige gebruiker van de pc verwijderd. Mocht je ooit spijt krijgen dan kun je Cortana gewoon weer uit de Microsoft Store downloaden. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Integrale overname van GratisSoftware.nl
 12. Om een partitie te verplaatsen/vergroten of verkleinen moet de niet-toegewezen vrije ruimte direct naast de deze partitie staan. Mocht jij nu jouw partitie D in dit geval "verplaatsen" dan kan de vrije niet-toegewezen ruimte vooraan de partitie D liggen. Dat kan dus maar dan nog kan jij die vrije ruimte niet aan je partitie C toevoegen! Reden: er staat een "Herstelpartitie van 997MB" in de weg. Je vrije ruimte staat niet nét naast je C-partitie! Wat jij wél kan doen is je C partitie uitbreiden. D.w.z. je neemt rechtstreeks vrije ruimte van andere bestaande partities of niet-toegewezen vrije ruimtes, om een partitie op dezelfde schijf te vergroten! Dat kan met MiniTool Partition Wizard. Ben je vertrouwd met dit programma?
 13. Kan je eens een printscreen plaatsen van je "schiijfbeheer"? Ik ga er van uit dat op je C-partitie je OS staat? En wat dan nog om aan 278 GB te geraken? Ik veronderstel dan dat je persoonlijke data ook op die partitie staan? Hoe groot is die HDD? Wat staat er dan verder op die andere drie partities? Waarvoor dienen die?
 14. Zijn goedkope Windows 10 licenties legaal? Windows 10 Home en Pro licenties kun je officieel kopen voor bedragen rond de 130 euro tot 250 euro. Niet goedkoop dus. Op diverse websites op internet kun je echter goedkope licenties voor Windows 10 kopen. Voor 10 tot 20 euro krijg je vaak al een product sleutel. Maar zijn deze goedkope Windows 10 licenties wel legaal? En hoe kun je gewoon gratis en legaal upgraden vanaf Windows 7/8.1? "Korte samenvatting De goedkope productcodes voor Windows 10 zijn niet legaal (soms grijs gebied), maar ze blijven vaak wel werken. Maar soms ook niet en dan kan Microsoft jouw Windows 10 versie als 'pirated' of illegaal betitelen, met vervelende zwarte schermen als gevolg. Gratis legaal upgraden vanaf Windows 7/8.1 kan echter nog altijd. 1. Zijn goedkope Windows 10 productcodes (licentiesleutels) legaal? De product codes van 10 tot 20 euro die je op veel websites kunt kopen, zijn die legaal? Volgens de AskWoody-nieuwsbrief, How-To Geek en The Windows Club niet. Deze goedkope Windows 10 versies zijn dus NIET LEGAAL. Deze licentiecodes zijn vaak: ..... zijn vaak wat ? ... dat zou iedereen HIER (klik) moeten gaan lezen (= zéér interessant/goed om weten) --> Bron: GratisSoftware.nl
 15. Calvus

  Moppen tappen

  Een vrouw mag men nooit onderschatten !!! Hoe vrouwen de klus klaren... De FBI had een vacature voor een moordenaar. Na de achtergrond van alle kandidaten te hebben gecheckt, gesprekken en testen waren afgelegd, waren er nog drie die in aanmerking kwamen: twee mannen en één vrouw. Voor de laatste test, namen de FBI agenten één van de mannen mee naar een gebouw met een grote stalen deur, gaven hem een revolver en zeiden: “We moeten weten of je bereid bent alle instructies op te volgen gelijk welke en dit in alle omstandigheden. Binnen in de kamer zal je je vrouw op een stoel zien zitten. Breng haar om!!!” De man antwoordde, “Dat kan toch niet waar zijn. Ik zou mijn vrouw NOOIT kunnen neerschieten.” Eén van de FBI agenten zei: “Dan ben je niet de geschikte man voor deze job. Neem je vrouw mee en ga naar huis.” De tweede man kreeg precies dezelfde instructies. Hij nam de revolver en ging de kamer binnen. Gedurende vijf minuten was alles stil. De man kwam naar buiten met de tranen in de ogen, “Ik heb het geprobeerd, maar ik kan mijn vrouw niet ombrengen.” De agent zei, “Dan ben je niet geschikt voor deze job. Neem je vrouw mee en ga naar huis”. Tenslotte was het de beurt aan de vrouw. Ze kreeg dezelfde instructies maar nu om haar man om te brengen. Ze nam de revolver en stapte de kamer binnen. Schoten werden gehoord, het ene na het andere. Ze hoorden schreeuwen, krakende geluiden, gebonk op de muren.... Na een paar minuten was alles stil. De deur ging zachtjes open en daar was de vrouw, het zweet van haar voorhoofd wrijvend. ‘Deze revolver is verdorie geladen met losse flodders !” zei ze. “Ik heb hem moeten doodslaan met de stoel !!!”
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...