Ga naar inhoud

Calvus

Medewerker
 • Aantal items

  366
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Calvus

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 7 - Windows 10
 • Monitor
  LG Ergo 27QN880
 • Moederbord
  MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
 • Processor
  Intel Core i5-9600KF 3700 1151V2 BOX*
 • Geheugen
  Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2666C16R
 • Grafische Kaart
  MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G
 • Harde Schijf
  Samsung 970 Evo Plus NVME™ M.2-250GB + Samsung 870 Evo 1TB
 • Voeding
  Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 550W
 • Behuizing
  Be Quiet! Pure Base 500DX Rood

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

5.994 profielweergaven

Calvus's prestaties

 1. We gaan even met onze mooie Nederlandse taal spelen! Mensen die nooit wat geven, … daar krijg ik wat van. Een man maakt je eerst het hof en … leidt je dan om de tuin. Toen ik de prijs van de sla zag, … kreeg ik een krop in de keel. De "cursus lassen voor beginners" is … afgelast. Bij de slankheidsclub zijn vijf nieuwe leden aangekomen. Maar er zijn er ook drie afgevallen. Een van de twee drielingen vierde op de vijfde van de zesde maand zijn zevende verjaardag. Als je niet buiten roken kunt, … ga dan maar buiten roken. Edelachtbare, als u wilt dat ik recht sta, … zal ik mij daarbij neerleggen. Wat doen weekdieren in het … weekend? Roken: … het blijft een teer onderwerp. Beroepskeuzeadvies: Word bokser, …meer kans op slagen. 😲
 2. Hola, hola ... mijn vorige berichtje is wel degelijk bedoeld zoals "droske" het uitdrukt! Gewoon een kwinkslag van mij! Sorry als dat dat door sommigen anders gezien wordt!
 3. Als t 'kan en niet teveel moeite is, een fleske cognac Bisquit ... heeft mijn voorkeur en sla ik nooit af !!! Scholl ... en doe ze nog eens vol !
 4. Laatste bijdrage en even voor jou "gegoogled". Handboek Devolo Magic: https://data.kommago.nl/files/pdf/devolo_magic_1_wifi_handleiding_nl.pdf Even zéér vlug overlopen en ik vind iets van 2,4 - 5 Ghz op blz. 34 ! Beter is al enkel blz daarvoor te beginnen lezen. Nog beter - neem alles eens rustig door.
 5. Ik ben blij voor jou dat ik mij schromelijk heb vergist in de compatibiliteit van de Telenet adapter en de Devolo! Maar, ... nu schrijf je dat je toch nog een Magic 1 WiFi Starter Kit zou nodig hebben. Gooi jij graag met geld? Als ik verder ga op wat jij zelf schreef kreeg je 20% korting op die Single adapter op de website van Devolo en betaalde je: €99,90 - 20% maak80t €79,90 Nu overweeg je toch ook nog een Magic 1 WiFi Starter Kit aan te schaffen (ook bij Devolo?) aldaar geprijsd aan €149,90 Dan zou je in totaal €79,90+€149,90 = €229,80 betalen voor je Devolo installatie, ja? Had je dan niet véél beter van in het begin vermeld dat je meerdere "uitbreidingen" in gedachten had? Ja toch! Want dan zou ik of anderen je, omdat Devolo toch je voorkeur had, de Devolo Magic 1 Multiroom Kit aangeraden hebben. (want ... beide voorgaande aankopen vormen deze kit) Deze kost bij Devolo €239,90 Dan had ik je ook kunnen adviseren deze Kit niet aan te kopen bij Devolo omdat: de Devolo Magic 1 Multiroom Kit ook al te koop is voor €177 en wel hier: - https://www.coolblue.be/nl/product/821367/devolo-magic-1-wifi-multiroom-kit.html - https://www.mediamarkt.be/nl/product/_devolo-powerline-magic-1-wifi-multiroom-kit-8371-1777589.html - https://www.vandenborre.be/powerline-adapter/devolo-magic-1-wifi-multiroom-kit Dat zou een slok van € 52,80 gescheeld hebben op een borrel. (€229,80 - €177,00) In elk geval veel
 6. @Mr Red, Ik vrees dat je weer niets kunt met die adapter "Magic 1 WiFi Single " ! (wordt ook beschouwd als uitbreiding en is zeker niet compatibel met Telenet) Om deze adapter te laten werken moet je tijdens de installatie op een knop "dataversleuteling" drukken. Vraag me dan af waar je die knop gaat vinden op je Telenet-adapter? Bijkomend die "Single" adapter" kost, als ik het goed heb bij Devolo €99,90. Met de verkregen korting van 20% maakt dat dan € 79,90 In een van mijn vorige berichtjes gaf ik je de prijzen van de "Magic 1 WiFi Starterkit" (= 2 adapters) die te koop zijn voor "zeggen en schrijven" €109 --> amper €3O meer dan voor je ene adapter! En ... dan ben ik er voor de 200 % zeker van dat het gaat werken! Want op de ene adapter staan géén drukknopjes, wél een knopje aan de rechterzijkant en deze is = "dataversleuteling" -knop --> in de drukken binnen de twee minuten. De ander heeft twee drukknopjes ( een huisje en het wifi teken) op de voorkant (=jouw single adapter die je bestelt hebt) en deze werkt niet zonder die andere adapter. Begrijp je het verschil niet lees an eens onderstaande installatie instructies eens!!! Handleiding '2 adapters) Magic 1 Starterkit: https://www.devolo.be/fileadmin/Web-Content/DE/products/hnw/magic-1-wifi/documents/45692_dev_Magic_WiFi_2-1-2_Installflyer_V21.pdf Handleiding 'losse adapter) enkel Magic 1 Single: https://www.devolo.be/fileadmin/Web-Content/DE/products/hnw/magic-1-wifi/documents/45691_dev_Magic_WiFi_2-1-1_Installflyer_V10.pdf Veel meer kan ik je hier niet over vertellen - kijk wel nog eens naar het verschil in prijs: - 1 Single adapter = €99,90 --> minus de verkregen korting € 79,90 - Starterkit - 2 adapters = indien je wil aan €109 --> én de zekerheid dat beiden gaan werken.
 7. Een Marokkaan gaat naar een wapenwinkel in 't centrum van Antwerpen. De uitbater is een typische Antwerpenaar, met zijn speciaal taaltje … De marokkaan vraagt: ”Seg menier, edde goa zoe van die gewere?” Waarop de uitbater antwoordt: ”Nieje menier da verkoepe waale nie ...” Nochtans zijn er 2 volledige wanden in de winkel bedekt met geweren. De Marokkaan snapt het niet, maar vraagt dan maar: ”OK, edde goa dan zoe van die messe ?” De uitbater antwoordt hier weer op: 'Goh, nieje menier, da verkoepe waale nie ...” Ook al is er in de winkel weer een hele wand bedekt met messen in alle soorten en maten. De Marokkaan snapt er nog steeds niks van en doet nog een laatste poging: ”Edde goa dan van die boksbeugels ?” De uitbater antwoordt weer: ”Nieje menier, da verkoepe waale spaatig genoeg ook nie ...” De Marokkaan besluit uiteindelijk de winkel te verlaten. Eens buitengekomen wil hij toch weten hoe de vork aan de steel zit, stapt terug naar binnen en vraagt aan de Antwerpenaar: ”Edde goa iet tege Marokkane??” ”Ja zeker zenne menier: gewere, messe, boksbeugels .....”
 8. Dat is nu net wat ik TS wil uitleggen. Zijn Devolo adapter kan niet "gepaired" (zoals TS het uitdrukt) worden met de adapter van Telenet. Deze adapter wordt verkocht als uitbreiding van een reeds bestaande Devolo installatie. Waarschijnlijk heeft het Devolo Support team TS verkeerdelijk begrepen of foutief geïnformeerd? De adapter in zijn bezit kan niet zelfstandig werken. Daarop zou, als het goed is achteraan een "WiFi-key" moeten staan. Daarvoor is er die andere adapter nodig, waarop zich aan de zijkant rechts "de knop voor de dataversleuteling " te vinden is. Dan pas zal het netwerk geconfigureerd zijn. Vervolgens kan TS zijn WiFi-verbinding kunnen configureren op een Smartphone, tablet, laptop, ... waarvoor hij die eerdere genoteerde "WiFi-key" nodig heeft. Ook hier de handleiding van de dLAN 550 WiFi : Klik.
 9. @Mr Red, Voor zover ik ervan begrijp heb je inderdaad een "uitbreidings-adapter" gekocht. Als ik je link dLAN® 550 WiFi Powerline Single volg dan kan je er kiezen voor drie versies: de single - de starters kit - de network kit. Weet dat de adapters dLAN 550 maar goed zijn voor een snelheden tot max 500 Mbps. Ging je voor deze versie dan had je de "starters"-kit (€119,90) moeten nemen. In mijn vorige berichtje meldde ik dat ik in het bezit ben - en er zéér tevreden over ben - van een Devolo dLAN 1200+ WiFi ac starters kit (= twee (02) adapters) Deze set is niet meer beschikbaar onder die naam. Eerder meldde ik dus toch ook dat deze set nu te koop is onder de naam "Magic 1 WiFi Starter Kit", op de website van Devolo voor €149,90 !!! ... (€30 meer dan de starters-kit dLAN 550) Surf met deze set tot snelheden tot 1200 Mbps! Ik zou dan toch voor deze gegaan hebben. Diezelfde set is echter te koop voor €114 (!!!) bij Bol dot com ... (dus nóg minder dan de dLAN® 550 WiFi Powerline Starter Kit en zelfs de Magic 1 WiFi Starter Kit op de website van Devolo zelf) En amper €34 meer dan de single adapter die je nu hebt. Ook te koop voor €109 (!!!) bij Klik hier ... (dus zelfde opmerking als hierboven) Nog voor €109 Klikje Handleiding van de Magic 1 WiFi Starter Kit: Klik hier Indien je de mogelijkheid hebt om de single adapter terug te sturen en geld terug te krijgen, zou ik het doen. Overweeg dan eens de aankoop van de Magic 1 WiFi Starter Kit.
 10. Windows 7 en 8.1 onder voorwaarden naar Windows 11 te upgraden Een computer die nu op Windows 7 of Windows 8.1 draait, is naar Windows 11 over te zetten door een schone installatie uit te voeren (met verlies van bestanden) of door eerst een upgrade naar Windows 10 uit te voeren. Dat gegeven is ontdekt op een Windows 11-informatiepagina van Lenovo. Er zijn nogal wat Windows-gebruikers die de overstap naar Windows 10 nooit gemaakt hebben. Zo'n 16 procent van alle Windows-pc's draait nog op Windows 7 en 3,5 procent op Windows 8.1. Ook hen wil Microsoft graag 'meenemen' naar Windows 11. De upgrade is dan ook gratis zolang je een geldige licentiesleutel bezit. Daarnaast dient je pc hardwaretechnisch aan de Windows 11-systeemeisen te voldoen. Twee opties Waar Windows 11 op Windows 10-computers gewoon als een Windows-update binnenkomt, is dit op Windows 7 en Windows 8.1 niet het geval. Daarom dien je een schone installatie van het besturingssysteem uit te voeren. Wil je je bestanden behouden, dan zou je daar eerst een back-up van moeten maken en deze later handmatig weer terugzetten. Of je upgrade Windows 7/8.1 eerst naar Windows 10 (inclusief bestanden, programma's en instellingen), en vanaf daar naar Windows 11. Bedenktijd Ben je eenmaal over op Windows 11, dan kun je de upgrade binnen tien dagen ongedaan maken. Je keert dan terug naar je oude Windows 10-installatie. Die mogelijkheid is er echter niet nadat je een schone installatie hebt gedaan. Microsoft benadrukt overigens dat software die op Windows 7 en 8.1 werkt, ook goed draait op Windows 11. In het verleden kozen gebruikers er nog wel eens voor om niet naar Windows 10 te upgraden omdat hun favoriete programma's niet compatible waren. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Bron: ComputerIdee.nl
 11. Heb je je nieuwe SSD voor het klonen eerst geïnitialiseerd?
 12. Noodupdate Windows 10 voor printnachtmerrie-lek dat al aangevallen wordt Microsoft heeft gisteren een tussentijdse noodupdate uitgebracht die in de Windows Print Spooler service lekken dichtplakt die al actief aangevallen werden. KB5004945 is de update voor Windows 10 versies 21H1, 20H2 en 2004 die het zogeheten 'printnachtmerrie' lek verhelpt. Het 'PrintNightmare exploit' is een kwetsbaarheid in de print spooler service in Windows 10. Criminelen kunnen hierdoor op afstand schadelijke code (malware) uitvoeren op getroffen computers. KB5004945 fixt dit lek onder andere door het installeren van niet-gesigneerde printer drivers onmogelijk te maken voor gewone gebruikers. BleepingComputer meldt overigens dat de PrintNightmare zero-day kwetsbaarheid niet volledig verholpen is met deze update. De aanvallen van afstand worden voorkomen maar lokale aanvallen zouden nog wel mogelijk zijn. Microsoft zal waarschijnlijk dus nog met aanvullende updates komen voor dit lek. Noodupdate KB5004945 voor Windows 10 is direct verkrijgbaar via Windows Update. Aangeraden wordt deze update te installeren. Voor Windows 8.1 is ook een noodupdate voor het printnachtmerrie-lek verschenen met nummer KB5004954. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bron: GratisSoftware.nl
 13. @Mr Red, Lees hier eens even: En ... ik heb inderdaad nog steeds zo een Devolo dLan 1200+ WiFi AC Starter kit ... ben er steeds zeer tevreden over. Ligt nu wel meestal ongebruikt in de kast omdat ik tijdens een zeer recente renovatie, UTP-kabels in de muren gelegd heb in/op de plaatsen waar ik graag internet wil hebben. De Devolo enkel zeer sporadisch, meer niet dan wel, in gebruik als ik op het terras, dat toch spijtig genoeg een 20-tal meter van de Telenet modem verwijderd is, wil internetten met laptop. En dan nog verbind ik de laptop met een utp-kabel aan de Devolo adapter en heb steeds een stabiele verbinding. Ik dacht wel dat deze kit niet meer te koop is. Mogelijks noemt deze kit nu Magic 1 WiFi Starter Kit - volgens jouw gegeven link - te koop voor ± €150. Volgens de informatie: "Surf overal in huis met hoge snelheden van 1200 Mbps" lijkt het mij toch op de beschrijving van de oudere "Devolo dLan 1200" Moeilijke keuze hé?
 14. Dat het al eens de bal kon misslaan meldde ik dus al in mijn openingsposting. Ik heb mijn berichtje dan ook aangepast, dat het voorlopig offline is gehaald..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...