Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Calvus

Lid
 • Aantal items

  88
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Calvus

 • Titel
  Geregeld Bezoeker

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Vista - Windows 7 - Windows 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

1.161 profielweergaven
 1. Calvus

  ZIP

  Ik bevestig hiermee dat indien je géén WinRAR installeert je ook géén .zip extensies te zien krijgt. Maar ... (en met alle respect) in tegenstelling wat "porrelaar" schreef in een vorige posting, heb ik andere ervaringen ... Daarom ... ik weet niet of dit hier op het forum toegelaten is - indien niet - gelieve zo vlug mogelijk mijn posting te verwijderen!!! Na installatie van WinRAR heeft men de indruk dat ervoor moet betaald worden! Dat is NIET zo - installeer het progje en telkens bij het openen geeft ie een melding om de betalende versie te nemen. Gewoon die melding "sluiten" en je kan ongestoord en voor onbepaalde tijd het programma "WinRAR" gebruiken. Ik gebruik WinRAR op 6 computers al ... tig jaren ... en heb er totaal géén probleem mee. Ik herhaal gewoon nadat je het progje gebruikt om een ingepakt bestand te openen en je krijgt onderstaande te zien--- gewoon kiezen en klikken op "sluiten". Verder heb je er totaal geen problemen mee. Je kan het programma onbeperkt blijvend gebruiken. Nogmaals, ... past deze posting niet in het beleid van PCHelforum, graag verwijderen.
 2. Calvus

  ZIP

  @ porrelaar, Hier op 3 Windows 10 computers in de eerder vernoemde lijst, is er toch ook wel .zip en zelfs een .zipx extensie te vinden. Zoals je merkt worden die bestanden geopend met het progje WinRAR. Net als jij, weet ik ook niet of die vermelding van .zip/.zipx extensies in die lijst de gangbare regel is?
 3. Calvus

  Windows legaal of niet

  @Theo2602, Ga eens kijken of je Windows 10 "geactiveerd met een digitaal recht"? Dit kom zo te weten: Ga naar "Instellingen" >> kies en klik op "Bijwerken en beveiliging" >> kies en klik in het blauw-grijze gedeelte "Activering". Wat staat er bij jou dan helemaal bovenaan?
 4. Calvus

  Moppen tappen

  Waarom sommigen wachtwoorden haten... Een computergebruiker probeert een wachtwoord in te stellen: WINDOWS : vul wachtwoord in GEBRUIKER: bloemkool WINDOWS : Sorry, het wachtwoord moet meer dan 10 karakters bevatten GEBRUIKER: gekookte bloemkool WINDOWS : Sorry, het wachtwoord moet een getal bevatten GEBRUIKER: 1 gekookte bloemkool WINDOWS : Sorry, het wachtwoord mag geen spaties bevatten GEBRUIKER: 50gekooktebloemkolen WINDOWS : Sorry, het wachtwoord moet ten minste één hoofdletter bevatten GEBRUIKER: 50GEKOOKTEbloemkolen WINDOWS : Sorry, het wachtwoord mag niet meer dan 1 op elkaar volgende hoofdletter bevatten GEBRUIKER: 50GekookteBloemkolen(DieUinUwGatKanSteken)AlsMijnWachtwoordNuNogNietGoedIs!! WINDOWS : Sorry, het wachtwoord mag geen leestekens bevatten GEBRUIKER: 50GekookteBloemkolenDieUinUwGatKanStekenAlsMijnWachtwoordNuNogNietGoedIsGodverdommemiljaardedjuu WINDOWS : Sorry, het wachtwoord is al in gebruik
 5. Calvus

  Moppen tappen

  generation portable-1.MP4 generation portable-2.mp4
 6. Calvus

  CCleaner versie 5.45

  Ikke was toch eerst ! ... lees even ook hier
 7. Calvus

  CCleaner versie 5.45

  De nieuwste versie van CCleaner doet een stapje terug. https://www.security.nl/posting/572246/Nieuwste+CCleaner+offline+na+ophef+over+verzamelen+van+data Gebruikers worden terug verwezen naar versie 5.44.
 8. Calvus

  Moppen tappen

  EENS TERUG NAAR DE BELGISCHE FRANK... *** We werken nu al ruim 16 jaar met de euro, maar toch zijn velen nog steeds geneigd om de bedragen om te zetten naar de Belgische frank van weleer. Eigenlijk nog zo'n slecht idée niet - al was het maar om even te vergelijken en te mijmeren over die "goede oude tijd". Immers, van zodra we aan € 1.000 komen (40.000 BEF), moeten we zeker de omzetting doen om te kunnen verwijzen naar het nostalgische vroeger. Volgende tekst bevat enkel bedragen in Belgische frank! Wie zou er in 2001 gedacht hebben dat één pintje drinken op café ons 100 tot 150 (€ 2.50 tot € 3.75) Belgische frank zou kosten? Totaal onmogelijk. In deze omstandigheden zouden we zelfs het café niet binnengestapt zijn. Kunnen we ons voorstellen dat we 160 tot 200 frank (€4 - € 5 ) betalen voor een belegde sandwich, of 500 tot 600 frank (€ 12,50 - € 15) voor een gewone dagschotel in een "goedkoop" restaurant? 's Avonds mag je al in een ietwat gedistingeerd eethuis 4.000 tot 6.000 frank (€ 100 tot € 150) neertellen voor een menuutje van drie gangen voor twee personen, gevolgd door een klein dessertje en een koffie "van het huis". Zelfs bij de Chinees betaal je hiervoor 1.500 frank (€ 37), maar ga liefst niet naar een restaurant van een of andere overbekende televisie-kok, waar je niet buitenkomt met 6.000 frank (€ 120) armer per persoon. Gelukkig heb je aan het frietkot een portie friet met stoofvlees(saus) en mayonaise voor een belachelijke 250 Belgische frank (€ 6.25). Het is nu totaal normaal om tot 800 frank (€ 20) te betalen om je haar te laten knippen. En dan heb ik het alleen maar over mijnheer, op bezoek bij zijn herenkapper. Stel je voor dat je graag eens een sigaretje rookt ! Dan betaal je maar liefst 255 frank per pakje (€ 6,40). En ondertussen heb je 40.000 frank (€ 1.000) nodig om je mazouttank even bij te vullen, terwijl je toch slechts een kleine 4.000 frank (€ 100) nodig hebt om je auto vol te tanken. Toch kun je zo'n 12.000 frank (€ 300) profijt doen, door de juiste elektriciteitsleverancier te kiezen. Met één miljoen BEF (€ 25.000) koop je nu nog juist enkel een modale familie auto. En nu moet een jonge koppeltje zowat 6 tot 12 miljoen (€ 150.000 tot € 300.000) gaan lenen om een bescheiden woning te kunnen aankopen, die helemaal niet lijkt op een paleis en waar nog een hoop werk aan is, eer ze bewoonbaar kan verklaard worden. Wie zou ooit gedacht hebben dat je destijds met een maandinkomen van 40 tot 50.000 frank (€ 1.000 tot € 1250) zou doorgaan voor een arme drommel... En toch zijn we nu blijkbaar rijk zeggen ze !!! Geef mij toch maar de Belgische frank terug, dan sloeg de benzine met 10 a 20 centiemen op nu met 2 a 4 eurocent (0,80 centiemen a 1,60 Bef) Het was in ons belang dat de EURO ingevoerd werd zeggen ze, maar ik heb er een andere mening over !!!... EN JIJ ???
 9. Calvus

  AVG Free

  Prima hoor! Kaspersky is zeker een goede keuze. Bedankt om hier even te melden.
 10. Calvus

  AVG Free

  Kaspersky is inderdaad een zeer goed alternatief. Draait hier op een testcomputer, ook tevreden over. Custard, je weet toch dat AVG pas echt actief wordt na een eerste volledige scan? Heb je AVG via de instellingen ook al eens laten "bijwerken"? Ik snap niet waarom die een herstart blijft vragen. Ik heb je bijgevoegde printscreens nog eens gaan bekijken op blz 1 van dit topic. Er staan daar twee printscreens - waarvan het tweede printscreen blijkbaar 2 schermen bevat. Wat staat er juist op dat scherm dat niet te zien is ( is bedekt met ... zie volgende regel) En, ... dat scherm met de versie "AVG Internet Security", wanneer kreeg je dat te zien? Raar, schermpjes van AVG Free én AVG Internet Security??? Wil je verder met AVG of schakel je over naar een ander antivirusprogramma? Als je verandert dan hoef ik niet verder te zoeken!
 11. Calvus

  AVG Free

  Custard, OK hier gaan we dan, maar op voorwaarde dat het op je eigen verantwoordelijkheid is. Ga naar "Zoeken" in Windows 8/8.1, dacht naar onder vegen rechts op het scherm. ► typ "Regedit" ► Rechtsklik op "regedit.exe" en kies voor "Als administrator uitvoeren" ► Wordt er door Windows om toestemming gevraagd - klik dan op "Ja" Je komt nu in het register terecht, volg onderstaand pad en verwijder alles wat van AVG is (als het er nog staat - anders nergens op klikken en/of niks verwijderen ): Ga en klik op: ► HKEY_CURRENT_USER / Software / AVG Indien andere (zie mijn vorige posting) aanwezig: ► HKEY_CURRENT_USER / Software / AVG Persistent ► HKEY_CURRENT_USER / Software / AVG PC TuneUp ►HKEY_CURRENT_USER / Software / ... Ga en klik nu naar: ► HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / AVG Indien andere (zie mijn vorige posting) aanwezig: ► HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / AVG Persistent ► HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / AVG PC TuneUp ► HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / AVG Web TuneUp ► ....... Indien je alles van AVG hebt verwijderd, sluit je het register terug. Ga voor alle zekerheid nu nog eens in "Program files" controleren of er nog een map AVG staat, indien ja, ... verwijder ze! Ruim nu nog eens alles op met CCleaner. Een occasionele scan en opruiming met "Eusing Free Registry Cleaner" zou ik ook aanraden (moet niet maar ...). Herstart nu je computer. Installeer vervolgens eens terug AVG Antivirus Free. Het installatiebestandje zul je nog wel hebben veronderstel ik. Succes! Ik lees het resultaat hier wel.
 12. Calvus

  AVG Free

  Mag ik even? Ik ben een fervent gebruiker van AVG sinds jaaaaaaaaren. Ken het programma dan ook vrij goed. Normaliter verwijder je AVG (een programma) via de reguliere weg, via het Configuratiescherm/Programma's en onderdelen. Enkel als dit niet lukt wordt er aangeraden AVG Remover te gebruiken. Desondanks de aanbevolen opruiming met CCleaner (Cleaner én Register) blijven er nog restanten achter in het register. Normaal gezien staan die restanten een nieuwe frisse installatie van AVG niet in de weg. Maar het is dus géén garantie van niet. Het is dus eventueel aangewezen deze handmatig in het register te gaan verwijderen. Mijn vraagje nu aan "Custard" zou je dit aandurven? Nu, ik lees niet direct welk OS topicstarter heeft: Windows 7 / 8.1 of Windows 10? Niet dat het veel verschil maakt. Indien "Custard" graag verder wil met AVG én hij het ziet zitten om in het register de restanten te gaan verwijderen zal ik hier de te volgen weg plaatsen. Ik doe dit nu nog niet omdat ik niet wil dat er ondoordacht te werk wordt gegaan. Ook had ik graag geweten of hij ook ander AVG producten mee heeft geïnstalleerd? ► AVG PC TuneUp ► AVG Web TuneUp ► AVG Secure Search ► AVG Driver Updater ► AVG Secure VPN @kweezie wabbit De veelvuldige meldingen die kun je zeer goed in toom houden. Ik bv. krijg er totaal géén meer.
 13. Calvus

  Ongewenste AVAST

  @Passer @porrelaar Sinds de overname door AVAST wordt er voor 99% steeds getracht ongewenste software in het geniep aan te bieden. Het gaat dan toch meestal over het eigen Anti-Virus programma Avast free. Het geniepige eraan is dat het vinkje steeds standaard aanwezig is. Vandaar dat niet al te aandachtige gebruikers of de "next", "next" klikkers erin trappen. Hieronder even enkele printscreens van de "gewone installer" die aangeboden wordt mét duidelijk het aanbod (vinkje) om Avast mee te installeren. Let op de naam van het gedownloade installatiebestandje. Daarom is het aangewezen, om een "andere installer" te gaan downloaden, (zie onderstaande printscreens). Mijn vrienden en kennissen, waarvan ik de computers onderhoud, raad ik steeds aan de "SLIM-versie" te gebruiken. Bij gebruik van dit installatiebestandje zal je nooit of nooit ook maar enige ongewenste software aangeboden krijgen, ook niet van derde partijen. Gegarandeerd een zuivere installatie zonder enig addertje onder het gras. Hier wederom enkele printscreens van deze versie. Vergelijk nu eens de naam van het installatiebestandje met het bovenstaande. Ook is het eerste installatieschermpje helemaal anders, je kan hier onmiddellijk de gewenste taal kiezen en niet of je al dan niet Avast wil installeren. Dat scherm krijg je nooit te zien bij gebruik van de "Slim-versie". De "Slim-versie". Als ik bericht krijg van CCleaner dat er een nieuwere versie is ga ik nooit naar de aangeboden website. Wat doe ik dan wél. Stel CCleaner meld dat er een nieuwe versie is bijvoorbeeld op "DAG X". Dan wacht ik nog enkele dagen, bijvoorbeeld "DAG X + 5-6 dagen". Vervolgens typ ik in mijn browser "CCleaner builds" en kom ik HIER terecht en kijk ik of de "Slim-versie" er al staat. Je moet namelijk weten dat deze versie altijd enkele dagen later aangeboden wordt. Staat de Slim-versie er dan download ik het bestandje en ...... installeren maar. Printscreen van CCleaner builds: Tot hier mijn bijdrage / ervaring, ben je er wat mee, des te beter!
 14. Daar waar eerder het "privacy-menu" in CCleaner Free versie 5.43.6520 niet werkte, is dit nu met een update- versie 5.43.6522 wel het geval. Je hebt nu de mogelijkheid om het vinkje te verwijderen. Wel is er de tweede optie verdwenen: die van het tonen van aanbiedingen voor hun andere producten???? Bron: https://www.gratissoftwaresite.nl/ccleaner-543-6520-privacy-menu-not-working#5436522
 15. Calvus

  Backup met Easeus todo backup

  EaseUS Todo Backup Home 10.6 is hier "momenteel nog" gratis te downloaden: http://www.mostiwant.com/easeus-todo-backup-home-free-full-version-download/ Of een zeer goed alternatief = AOMEI Backupper Standaard, met uitgebreide handleiding, is hier te vinden. AOMEI is zelfs in het Nederlands. Ik gebruik het al enkele jaren en ben er erg tevreden over. Echt een aanrader!
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.