Ga naar inhoud

QNAP voorziet niet meer ondersteunde NAS-systemen langer van updates


Aanbevolen berichten

QNAP gaat verschillende NAS-systemen die end-of-life zijn en zodoende niet meer worden ondersteund tot het einde van dit jaar van kritieke beveiligingsupdates voorzien. Dit moet gebruikers tegen "evoluerende securitydreigingen" beschermen en ze meer tijd geven om hun NAS-systeem te upgraden.

QNAP voorziet NAS-systemen normaliter vier jaar na de end-of-life datum van beveiligingsupdates. Voor sommige van deze systemen heeft de NAS-fabrikant besloten om tot oktober van dit jaar beveiligingsupdates uit te blijven brengen. Het gaat om NAS-apparaten die over een x86 64-bit of ARM-processor beschikken en QTS 4.2.6, 4.3.3, 4.3.6 of 4.4.1 draaien.

De ondersteuning van deze NAS-modellen is wel beperkt tot beveiligingsupdates die als "high" en "kritiek" zijn aangemerkt. Verder adviseert QNAP dat eigenaren van een end-of-life systeem het NAS-apparaat niet met internet verbinden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • kweezie wabbit wijzigde de titel naar QNAP voorziet niet meer ondersteunde NAS-systemen langer van updates
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.