Ga naar inhoud

Google rolt "Privacygids" uit onder Chrome-gebruikers


Aanbevolen berichten

Google gaat de komende weken een "privacygids" onder Chrome-gebruikers op de desktop uitrollen. De gids, die verstopt zit in de security- en privacytab van het instellingenmenu, laat gebruikers volgens Google weten wat de verschillende opties binnen de browser inhouden. Zo wordt in beknopte taal uitgelegd wat het synchroniseren van de browsegeschiedenis voor privacygevolgen kan hebben, alsmede het inschakelen van de "Enhanced Protection".

Google stelt dat bij deze opties bijvoorbeeld bezochte websites en systeeminformatie naar het techbedrijf worden verstuurd en deze data tijdelijk aan het Google-account van de gebruiker kan worden gekoppeld. De gids is op dit moment zeer beperkt en bevat slechts een aantal instellingen. Afhankelijk van de feedback van gebruikers zegt Google dat het mogelijk meer informatie aan de privacygids zal toevoegen. De gids zal de komende weken worden uitgerold onder desktopgebruikers van Chrome 100 en nieuwer.

 

bron: https://www.security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.