Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

p38cyq

Lid
 • Aantal items

  88
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over p38cyq

 • Titel
  Geregeld Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

385 profielweergaven
 1. Voor zover ik kan zien gaat het hier over een klassiek virus, dat waarschijnlijk oplosbaar is, afhankelijk van de versie ervan.. @passer, @kweeziewabbit, verplaatsen jullie dit topic naar het correcte forum? @suzanna : jouw probleem komt waarschijnlijk goed.
 2. OK! Laat de scan maar lopen, we horen het resultaat wel. Nadien de suggestie van @Passer opvolgen.
 3. Of gebruik een dual-ethernet WAN router? Dit type beschikt bijna altijd over meerdere VLAN's zodat je je lokale IP-adressen kan aanpassen zoals je wil.
 4. Dat is, met vrij grote zekerheid, een besmetting. Scan je systeem zo vlug als mogelijk met een online scanner (gratis), bv. via https://www.eset.com/nl/thuis/online-scanner/ Wat geeft deze als resultaat?
 5. Contacteer de dienst "service" van SMA in Mechelen via service(at)sma-benelux.com. Deze zijn zeer behulpzaam.
 6. Bij rudi staan de symbolen (connected, network) inderdaad niet op het display. Kan je je Sunny Boy eens compleet resetten (stroom afhalen enz.) en nagaan of de omvormer je netwerk dan wel vindt? Wees er wel op voorhand zeker van dat alle aardingen correct aangesloten zijn; SMA-apparatuur blijkt hier nogal gevoelig voor te zijn. Zoniet ben ik het met @dasle eens dat je LAN-module waarschijnlijk stuk is.
 7. Je kan de suggestie van Dasle zeker proberen (is trouwens een zeer interessante toepassing). Maar ik vermoed dat dit niet kan werken omdat je geen verbinding kunt maken met de omvormer (= de Sunny Boy). Met een IP-scanner kan je uitvinden of de omvormer wel degelijk verbonden is met je netwerk; eventueel kan je via het scherm van de Sunny Boy zijn IP-adres opvragen en dan via een browser proberen te verbinden.
 8. Dit werkt inderdaad goed, maar enkel met 2.5" schijven. En ik denk dat jouw WD Scorpio Blue wel degelijk 2.5 inch schijf is.
 9. Je hebt niet echt veel keuze hé. Scarlet gebruikt het netwerk van Proximus dat bij jou duidelijk niet goed werkt. Dus geen ADSL meer, maar kabel : Telenet of, naargelang je locatie, VOO.
 10. Mijn probleem is opgelost. Blijkbaar is de WiFi in mijn wagen niet echt gevoelig en benodigt zo'n -60 dBm, maw. ik moet echt niet te ver afstaan van een Homespot. Vanaf een voldoende signaal verbindt hij automatisch (DHCP) en download hij de benodigde verkeersinformatie (bv. de prijzen van alle tankstations, het weer, opstoppingen enz.) langsheen de wegen naar je bestemming die je in de GPS-navigatie inbracht. Elke keer ik inlog (automatisch, bij het starten van de auto) download hij nieuwe info en hij ververst die constant (in Frankrijk zal hij dat wel niet doen... geen homespots) Via Wireshark uitgevonden dat hij maar met één server wil verbinden, de server van de autofabrikant die jouw wagen herkent aan de hand van het chassis-nummer. Dat het geen veilige verbinding is lijkt mij dus niet echt een probleem.
 11. Stegisoft, bedankt. Maar als je een modem-only hebt wil dit geenszins zeggen dat je als Telenet gebruiker geen Hotspots/Homespots meer kan gebruiken. Bevestiging hiervan genoeg via Google. Heb zojuist de test gedaan : mijn gsm maakt onmiddellijk verbinding met een TELENETHOMESPOT vanaf ik mijn WiFi-router uitschakel. In de wagen verbindt mijn gsm mij ook met elke mogelijke hotspot van Telenet, alleen wil mijn wagen er niet mee verbinden? Credentials = identiek, gsm OK, wagen verbindt niet : "netwerkfout. En dat is mijn probleem..... PS : mijn router geeft inderdaad IP-adressen uit in de range 192.168.1.2....255 maar ik zie geen probleem gezien een bijzonder sterk wachtwoord gebruikt wordt. En dan is een eventuele hacker niet veel wijzer, hij kan enkel type router + MAC adres terugvinden?
 12. Als ik mijn wagen op mijn oprit zet kan ik zonder probleem verbinden met mijn router. (Auto is uitgerust met WiFi). Is een Japanse middenklasser, niets speciaals. Net zoals een laptop enz. scant hij alle netwerken in de buurt, onder andere vindt hij, buiten mijn eigen netwerk, een TELENETHOMESPOT. Dit is niet mijn Homespot (heb een modem-only) (en is ook niet van belang in deze), en vraagt om de credentials in te geven. Geen probleem als abonnee. Deze worden aanvaard waarna de error-boodschap, na meerdere seconden : "netwerkfout". Auto krijgt van mijn router een correct LAN-adres in zijn DHCP-range : 192.168.1.XX. En zou dus ook correct benaderbaar moeten zijn via WAN, gezien mijn router dit wel kan via WiFi? Auto is 2.4 GHz only en zichtbaar in mijn router. Het OS van de wagen is Linux, maar dat zou er niets mee te maken hebben gezien ik wel kan aanloggen op mijn eigen netwerk en verkeersdata kan downloaden. Iemand hiermee ervaring? Hoe op te lossen?
 13. Ik begrijp je vraag niet goed. Windows zelf beschikt over enkele tools om je data grondig te wissen: - de volledige harde schijf : via een full format; - de vrije ruimte via de cmd "cipher /w:C - met gewone forensics tools is bedoelde data niet meer terug te halen. Of het zou moeten zijn dat je een probleem hebt met de FBI....😉 En dan nog zijn er verschillen tussen een gewone en een SSD drive, welke bedoel je?
 14. De prijs is inderdaad ondertussen verhoogd.... gezien het misschien een goed product is? Lees wel de kleine lettertjes : 2 Gb recoveren is mogelijk mits.... wat ik oorspronkelijk gedaan heb, waarna ik het product gekocht heb. Gratis bestaat niet meer, helaas. Maar wat zeggen de 500 Mb die wel gerecovered werden?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.