Ga naar inhoud

VirusTotal geeft via generatieve AI leesbare samenvattingen van malware


Aanbevolen berichten

Googles online virusscanner VirusTotal is van een nieuwe feature voorzien waardoor het voortaan leesbare samenvattingen van malware kan geven. Dit moet securityprofessionals en analisten meer inzicht geven in wat de malware in kwestie precies doet. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van generatieve AI, een type van kunstmatige intelligentie dat op basis van invoer onder andere tekst of afbeeldingen kan genereren. Een bekend voorbeeld van generatieve AI is ChatGPT.

Via VirusTotal is het mogelijk om verdachte bestanden door tientallen virusscanners te laten scannen. Naast een overzicht van wat antivirusprogramma's van het bestand vinden, geeft VirusTotal ook allerlei andere informatie weer. Door middel van "Code Insight", zoals de nieuwe feature wordt genoemd, is er voortaan ook een leesbare samenvatting van wat de malware precies doet.

Op dit moment zijn de samenvattingen alleen te vinden bij bepaalde PowerShell-bestanden die naar VirusTotal worden geüpload. De komende dagen zullen echter meer bestandsformaten aan de lijst van ondersteunde bestanden worden toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om de gegenereerde samenvattingen te doorzoeken.

Image

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.